Dupa o lunga asteptare si mult mister, primim si noi, in sfarsit Iphone 5.Este un terminal  de referinta pe piata smartphone-urilor, mereu varf de gama chiar daca este lansat aproape de fiecare data dupa modelele similare ale concurentei. Si de aceasta data iPhone 5 reuseste sa impresioneze atat prin calitatea constructiei cat si prin performante. Nici de aceasta data Apple nu a facut rabat de la calitatea materialelor folosite in detrimental unui cost mai scazut, de aceea iPhone 5 se claseaza pe primele locuri in clasamentele gadgeturilor de lux. Iphone 5 nu aduce foarte multe lucruri noi fata de concurentii acestuia, insa sunt cateva lucruri care merita mentionate.[divider]

[wptab name=’Design’]

La categoria design Apple a stat intotdeauna foarte bine avand ceva unic, frumos si destul de futurist. Iphone 5 aduce in plus fata de versiunile anterioare un design mult mai placut si mai bine lucrat, marile diferente fiind la grosimea lui care a scazut de la 9.3mm la 7.6mm (o subtiere destul de vizibila) , nu s-au mai folosit aceleasi materiale ca la 4S , spatele telefonului nu mai este din sticla (care era usor de spart) ci este dintr-un aliaj de aluminiu foarte rezistent. Si latimea si lungimea telefonului s-au modificat, Iphone 5 fiind mai lung decat predecesorul sau insa mai putin lat.

Toate aceste exemplifica inca unul din design-urile de success Apple.

[/wptab]

[wptab name=’Display’]

Plusul ce mai mare vine insa la procesorul grafic care este un prcesor cu 3 nuclee si care este capabil sa ruleze un ecran cu o rezolutie HD de 640×1136 precum sis a rule zilme full HD si cele mai noi jocuri disponibile pentru telefoane si tablete care au o grafica comparabile cu cea de pe un laptop sau un pc.

 

[/wptab]

[wptab name=’Software’]

Apple este cel mai celebru pentru sistemul sau de operare care este unu din cele mai fluide si stabile sisteme disponibile pe piata in acest moment. Iphone 5 inaugureaza lansarea unei noi versiuni de IOs si anume IOs 6. IOs 6 aduce modificari importante la Appstore care este regandit si reordonat astfel incat experienta cumpararii unei aplicatii pentru Iphone sa fie cat mai simpla si cat mai bine configurata in functie de preferintele utilizatorului.

O alta aplicatie care a suferit modificari a fost clientul de e-mail Apple , caruia i-a fost adaugata o noua categorie de a sorta mail-urile si anume o sectiune VIP , unde poti selecta persoane din agenta ta, sa le dai titlul de VIP, iar toate mail-urile importante din acasta categorie vor intra intr-un folder special denumit VIP.

Browser-ul Safari primeste si el un upgrade la viteza de navigare iar aplicatia de Facebook este in sfarsit integrate in sistemul IOs 6.

[/wptab]

[wptab name=’Camera’]

Camera nu primeste nici o modificare la capitolul sensor, fiind acelari sensor de 8 Mpx care il regasim sip e iphone 4S, insa Ios 6 aduce doua functii importante in plus si anume fimarea s fotografierea in acelasi timp sic el mai mare beneficiu : panorama, o functie care este foarte bine lucrata si care functioneaza fara probleme.

 

[/wptab]

[wptab name=’Performante’]

Noul chipset Apple A6 nu adduce nici el multe modificari la processor care ramane tot un processor dual core , cu o frecventa putin mai mare fata de predecesorul sau, chiar daca nu este quad core, poate concura fara nici o problema cu S3 si One X.

Iata si o comparatie intre Iphone 5 si modelele cu care se bate pentru suprematie : Htc One X si Samsung Galaxy S3

Iphone 5 nu aduce multe lucruri noi in acest domeniu, insa ramane clasat printre cele mai bune si calitative smartphone-uri, fiind cel mai bine optimizat smartphone pe care il poate utiliza orice incepator, totodata si cea mai buna sursa de venit pentru toti developerii de aplicatii pentru telefoane mobile avand cel mai bogat ecosistem din acest punct de vedere.

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentIpad 2 3G
Articolul următorReview HTC One X
Ghidul pe care ti-l doresti alaturi cand pornesti in explorarea tehnologiei. Ii cunosc frumusetile, dar si capcanele, ii stiu device-urile si iti spun totul despre ele. Sunt imblanzitorii de gadgeturi, le deprind comportamentul si limbajul si iti ofera suport pentru a le folosi.