Ce noutăți aduce iPhone 5S? Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm îți prezintă principalele schimbări aduse de noul model[divider]

Iată că Apple, una dintre cele mai mari companii producătoare de telefoane mobil,e a scos pe piaţă cea de-a 5-a generaţie de telefoane, disponibilă de la sfârșitul lunii octombrie și în rețeaua de magazine EuroGsm, precum și online.

Astfel, cei de la Apple şi-au respectat tradiția şi au lansat iPhone 5S, un telefon ce păstrează designul şi eleganţa fratelui său Iphone 5, la care au fost adăugate îmbunătăţiri hardware şi software, specifice fiecărei generaţii de iPhone S.

Telefonul este disponibil în mai multe versiuni de culoare, toate având mult așteptatul cititor de amprente TouchID, tehnologie apărută în premieră pe piața telefoanelor mobile.

Designul iPhone 5S nu se diferențiază foarte mult de cel al modelului 5, lucru deloc surprinzător dacă stăm să ne uităm puţin la istoria seriei S. La o primă privire, remarcăm un ecran acoperit complet cu sticla Corning Gorilla, iar ca schimbări remarcăm un nou buton home, care conține și senzorul de amprentă. Telefonul este disponibil într-o gamă de trei culori: argintiu, auriu și alb, versiunea albă fiind asemănătoare cu Iphone 5.

În ceea ce priveşte camera, observăm o diferență remarcabilă, ea fiind însoțită de un nou LED flash dublu. Deși au păstrat vechea rezoluție de 8MP, cei de la Apple au adus îmbunătățiri și la acest capitol. Au schimbat diafragma camerei, lucru care permite o mai bună gestionare a luminii în condițiile în care aceasta fie lipsește, fie este prea puternică. Camera video reușește să înregistreze sunetul perfect și îl redă plăcut la o audiţie ulterioară, iar rezoluția pentru redarea video-urilor poate să mulțumească chiar și cel mai pretențios utilizator.

La capitolul display, americanii au decis să rămână conservatori, păstrând acelaşi ecran de 4 inci LED-backlit IPS LCD, cu touchscreen capacitiv cu 16 milioane de culori, a cărui rezoluţie este de 640 x 1136 pixeli, ceea ce demonstrează încă o dată faptul că Apple se axează în continuare pe telefoane compacte.

Noul sistem de operare iOS 7 arată cu totul diferit faţă de vechile versiuni, are un design nou, unde toate icoanele au un aspect diferit şi observăm o multitudine de elemente semitransparente.

Schimbările de soft se remarcă încă de la primul contact cu telefonul. Imediat după apăsarea butonului de deblocare observăm o imagine de întâmpinare nouă, mult mai colorată şi plină de viaţă. Nu mai avem bara de slide pentru deblocarea telefonului, acum avem doar o săgeată discretă în dreptul căreia trebuie să glisăm spre dreapta pentru a debloca telefonul. Odată efectuată această mişcare, telefonul ne solicită parola de deblocare sau amprenta, dacă avem această opţiune activă. În cazul în care acestea nu există, apare ecranul de întâmpinare al sistemului de operare.

Cea mai notabilă schimbare la iPhone 5s rămâne senzorul de amprentă, pe care îl putem seta să recunoască proprietarul telefonului la deblocare și la achiziția aplicațiilor din Apple Store. Pentru a evita neplăcerile unei eventuale erori de identificare în momentul utilizării, cei de la Apple au păstrat și metoda deblocării cu parolă, așadar proprietarul are 2 variante la dispoziție. Se pot introduce mai multe amprente, dar numai cea pe care o setăm ca amprenta principală ne va fi solitată de telefon.

În concluzie, iPhone 5S face cinste celor de la Apple, fiind un produs remarcabil, performant și foarte util. Noile îmbunătățiri aduse sistemului de operare, senzorul de amprentă și placa de bază pe 64 biți sunt unice la telefoanele mobile și în momentul de față doar dispozitivele produse de Apple le deţin.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentThePhoneGeeks
Articolul următorGood For Business
ThePhoneGeeks sunt ghidul pe care ti-l doresti alaturi cand pornesti in explorarea tehnologiei. Ii cunosc frumusetile, dar si capcanele, ii stiu device-urile si iti spun totul despre ele. Sunt imblanzitorii de gadgeturi, le deprind comportamentul si limbajul si iti ofera suport pentru a le folosi.