Dupa cum bine stiti, piata telefoanelor mobile este “asaltata” de display-uri flexibile datorita posibilitatii de a fii montate pe ecranele curbate. In momentul de fata, terminalele cu ecran curbat folosesc display-uri cu tehnologia OLED, care insa au un pret de productie destul de piperat.

Cei de la Japan Display, au dezvaluit publicului noua lor realizare. Vorbim despre un display flexibil de 5.5” care foloseste tehnologia LCD. Chiar daca avem de a face cu o tehnologie destul de veche, pretul de productie al acestui tip de ecran flexibil este unul mai avantajos decat in cazul celor OLED.

Compania japoneza a folosit pentru acoperirea stratului de cristale lichide un anumit tip de plastic, care respecta indeaproape caracteristicile sticlei. Display-ul rezultat se apropie de caracteristicile unui display curbat de tip OLED, insa nu este la fel de flexibil. Cu toate acestea, compania sustine faptul ca acesta va putea fi implementat in terminale cu ecran curbat precum Samsung Galaxy S7 Edge.

Display-ul va suporta rezolutii Full HD avand un refresh-rate de 60Hz. Cel mai mare atuu va fii consumul redus de energie, insa pentru toate acestea va trebui sa asteptam pana undeva in anul 2018 cand va incepe productia in masa.

Cert este faptul ca telefoanele de clasa mid-range vor putea beneficia pe viitor de ecrane curbate, in timp ce terminalele high-end vor pastra cel mai probabil tehnologia OLED.  Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile, insa ecranele flexibile probabil ca vor acapara piata.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook