In timp ce companii ca si Huawei sau Samsung au confirmat ca lucreaza din greu pentru lansarea pe piata a primului lor smartphone pliabil, ideea a prins contur si pentru alte companii, care i-au oferit un loc aparte in propriile laboratoare de cercetare si dezvoltare.

Potrivit unui raport provenit din Coreea de Sud, Lenovo intentioneaza sa lanseze o tableta pliabila, care se lauda cu un display de 13 inchi fabricat de LG.

Parteneriatul neobisnuit, intre Lenovo si LG Display, se realizeaza pentru a aduce pe piata prima tableta pliabila. Ecranul de 13 inchi realizat de LG Display este cel mai mare din industrie si poate fi folosit cu usurinta ca un laptop, chiar si atunci cand este pliat. Teoretic, un astfel de afișaj de 13 inchi cand este indoit ar avea doar 9 inci, la un raport de imagine de 4:3 si 8 inchi la un raport de 16:9.

O astfel de dimensiune a ecranului este buna pentru utilizarea de zi cu zi, chiar si pliat, in timp ce un smartphone pliabil, cu un ecran de 6 sau 7 inchi ar oferi mult mai putin cand este indoit.

Pe de alta parte, tabletele nu sunt folosite atat de des ca si smartphone-urile, de aceea frecventa de pliere este mult mai mica, ceea ce face ca un astfel de produs sa fie mai potrivit pentru comercializarea panourilor pliabile.

Conform unui oficial LG Display, daca tinem cont de aspectul, dar si de durabilitatea unui astfel de ecran pliabil, o tableta sau un notebook ar fi mai potrivit decat un smartphone.

Panoul pliabil LG de 13 inchi, care va beneficia de tehnologie OLED, va fi disponibil pe tabletele Lenovo incepand cu a doua jumatate a anului viitor, conform declaratiilor de pana acum.

Intre timp, smartphone-ul prototip Samsung va avea un panou pliabil de 7,3 inchi, iar Huawei lucreaza la proiectarea unui telefon pliabil de 8 inchi.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook