Daca la inceputului anului, in cadrul conferintei de la CES, LG anuntase ca pregateste lansare unui smartphone revolutionar care se poate rula, acum primim de la Bloomberg vestea ca LG se pregateste sa inchida divizia dedicata telefoanelor mobile. Din pacate aceasta inseamna ca sunt sanse foarte mici sa mai vedem un smartphone rulabil de la alta companie in acest an.

Decizia celor de la LG este datorata vanzarilor slabe ale diviziei de smartphone-uri care in ultimii ani a fost tot pe pierderi. Se pare ca sud-coreeni de la LG erau in negocieri cu Volkswagen si Vingroup JSC pentru preluarea diviziei, dar acestea au picat, ducand astfel la decizia de a nu mai lansa noi modele.

CEO-ul LG Electronics, Kwon Bong-seok a declarat ca au luat in considerare toate optiunile pentru o divizie care produce pierderi, de la reducerea numarului de modele pana la vanzare, dar competitia este din ce in ce mai puternica la nivel mondial si pierderile din ce in ce mai mari, ducand astfel la decizia de a inchide.

Conform rapoartelor divizia de telefoanie mobila a celor de la LG a avut pierderi continue din al doilea trimestru a lui 2015 pana in ziua de azi, ducand la pierderi cumulate de ~4.5 miliarde de dolari.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook