Fiindca iubim sa facem poze, uneori am vrea sa le modificam putin inainte sa le dam share pe retelele sociale.

Se cunoaste deja o gama variata de aplicatii pentru editare si efecte de loop, insa nu toti stiu de existenta sau utilitatea functiei Live Photos de pe iOS si Android. Cum se foloseste aceasta si la ce poate fi utila, o sa dezvolt in cele ce urmeaza.

Ce sunt pozele Live?

Pozele Live sunt asemanatoare cu efectul Burst (o succesiune de poze), doar ca sub forma unui videoclip. Aceastea pot fi considerate fie ca ajutor pentru peisajele in miscare, fie ca o functie distractiva pentru efectul loop, bounce sau long exposure.

Efectul loop are rolul de a relua intregul live din nou si din nou, pana cand opresti videoclipul, oferind senzatia de continuitate.

Cel mai bun cadru este acela in care subiectul pozei face o actiune continua, precum jogging-ul, escaladatul sau dansul. Rezultatul final al loop-ului arata destul de cool, indiferent de actiune.

Efectul bounce, asemanator cu functia Boomerang, nu este cu siguranta ceva nou, dar e ceva bun pentru amuzament sau creativitate.

Long exposure este ideal pentru scenele care sunt in continua miscare, precum o apa curgatoare, sau o masina care se deplaseaza.

Cum se foloseste?

  • dupa activarea functiei Live Photos, alegem unde dorim sa facem captura;
  • la apasarea butonului “Shoot”, camera va inregistra urmatoarele 3 secunde dupa captura initiala;

 

Cum vizualizam intreaga poza Live?

  • dupa captura, accesam galeria si tinem lung apasat pe poza, sau daca glisam poza in sus, vor aparea in plus efectele despre care am vorbit: loop, bounce si long exposure.

De asemenea, aceste poze Live pot fi editate exact la fel ca cele normale.

O aplicatie folositoare. Lively – Live Photo to GIF

Cu aceasta aplicatie poti crea cu usurinta gif-uri si videoclipuri din pozele tale Live, pentru ca apoi sa le arati si prietenilor tai pe Facebook, Messenger, Twitter, Tumblr sau chiar iMessage (daca esti fan Apple).

Lively este o aplicatie gratuita si ofera acces, prin extensie, la functiile: decupare, derulare sfarsit-inceput, auto inversare, si viteza de derulare. Pentru capturile realizate din miscare, poti sa alegi cea mai clara parte din acel Live si sa o modifici cu restul aplicatiilor de editing.

Mai mult decat atat, aplicatia ofera acces si la 3D touch, avand ca scurtatura urmatoarele: Creare GIF, Creare filmulet si Alege o poza.

De asemenea, exista mai multe alternative, precum Lumyer sau Infltr, care par mai avansate decat Lively, deoarece pot fi editate atat poze normale, Live-uri, RAW, cat si videoclipuri sau Momente.

In concluzie, chiar daca nu este atat de populara, aceasta aplicatie se dovedeste a fi o inovatie utila, atat pentru profesionisti, cat si pentru amatori.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook