Google va dezvolta un serviciu de livrari, cu ajutorul dronelor, care ar putea fi functional pana in 2017. Anuntul a fost facut de David Vos, coordonatorul proiectului “Wing”, un proiect dezvoltat de Google.

Compania sustine ca este in discutii cu autoritatile americane de reglementare a zborurilor pentru inregsitrarea dronelor in sistemul de trafic aerian al Statelor Unite. Se pare ca sistemul va folosi conexiunea de internet si reteaua de telefonie mobila pentru a coordona deplasarea dronelor in spatiul aerian. Acestea vor putea zbura pana la o altitudine maxima de 152 de metri, pentru a nu perturba traficul aerian.

Proiectul Wing face parte din Google X, un grup de cercetare creat in august 2014, insa tehnologia a fost dezvoltata incepand cu 2012. In cadrul proiectului Wing, au fost dezvoltate mai multe drone prototip, insa produsul final este inca in lucru.

Acesta nu este primul proiect care vizeaza livrarile prin drone, Amazon anuntand inca din 2013 ca planuieste sa dezvolte un astfel de serviciu. Sunt si alte companii care planuiesc sa dezvolte astfel de proiecte, insa momentan acestea sunt blocate de lipsa reglementarilor legale privind zborul dronelor. Este de asteptat ca la inceputul lui 2016 sa fie publicat in SUA cadru legislativ in care aceasta activitate s-ar putea desfasura.

 

 

Sursa:

androidauthority.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook