Orice amator al filmelor SF viseaza la ziua in care hologramele vor deveni realitate. Inca nu suntem chiar acolo, dar ceea ce au dezvoltat cei de la The Looking Glass ne ajuta sa credem ca nu suntem chiar asa departe.

Looking Glass Factory este o companie din Brooklyn ce a inceput in anul 2013 si lucreaza la tehnologia necesara pentru a face hologramele sa devina realitate. The Looking Glass este un cub greu de sticla ce reda imagini holografice 3D. Pentru a vedea aceste imagini in 3D nu ai nevoie de ochelari sau alte dispozitive, imaginea pur si simplu ”pluteste” in aer.

Dispozitivul este disponibil in 2 dimensiuni: cel mic cu o dimensiune de 9 inch si un pret de 600 $ si unul mai mare cu dimensiune de 15 inch si cu un pret de 3000 $. In principiu acest aparat este destinat artistilor si celor care lucreaza in design cum ar fi: dezvoltatori de jocuri, designeri de produse, ingineri, arhitecti, etc.

Aparatul nu se limiteaza doar la a reda imagini, utilizatorul poate interactiona cu imaginile, iar acestea pot fi animate. Este un mare avantaj pentru designeri care au acum posibilitatea sa vada cum va arata modelul lor 3D, inca din fazele incipiente ale proiectului.

Dezavantajul major este ca dispozitivul trebuie sa fie conectat la un calculator destul de puternic. Cerintele minime ale sistemului sunt: sistem de operare Windows 10, procesor Intel Core I5, placa grafica Nvidia GTX 1060, 4 GB RAM.

Compania cauta finantare pe Kickstarter si promite ca primele 100 de bucati vor fi distribuite incepand cu luna Septembrie, iar urmatoarele comenzi vor fi onorate din luna Decembrie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook