La momentul actual, LastPass este cel mai utilizat manager de parole, cu ajutorul lui putand sa-ti salvezi parola de la diverse conturi pe platforma lor si apoi s-o poti accesa ori de cate ori ai nevoie, fie ca e vorba de mobil, tableta sau desktop. Acest serviciu este extrem de util intr-o lume dominata de informatie unde atacurile cibernetice sunt tot mai frecvente si provoaca daune de miliarde de euro anual.

LogMeIn, compania care detine LastPass, a anuntat ca va face schimbari incepand cu 16 martie asupra modului in care utilizatorii free interactioneaza cu serviciul lor, acestia in prezent putand face sincronizarea intre device-uri de doua tipuri: calculatoare, incluzand browsere care ruleaza pe unitati desktop sau laptop-uri si device-uri mobile, incluzand smartphone-uri, smartwatch-uri si tablete. Astfel ca, potrivit blogului lor, utilizatorii vor avea acces nelimitat pentru un singur tip de device.

Daca obisnuiesti sa iti stochezi parolele de regula pe telefon, atunci ar trebui sa ramai la aceasta uzanta dupa data de 16 martie. Dupa aceasta data, vei avea trei incercari de a-ti seta dispozitivul principal si a testa care ti-e cel mai convenabil, apoi, daca nu te-ai decis, selectia se va face automat dupa cea de-a treia incercare. De retinut ca sincronizarea va fi preluata de pe toate tipurile de dispozitiv si importata pe tipul de device selectat, iar pe celalalte nu va mai fi disponibila.

Mai mult de atat, compania anunta ca incepand cu 17 mai 2021, suport-ul pe email nu va mai fi disponibil decat pentru utilizatorii Premium si Family, iar utilizatorii free vor avea acces la suport indirect prin libraria de intrebari standard puse la dispozitie pe website-ul oficial, acestia continuand sa primeasca mail-uri tehnice pentru a-i ajuta sa faca tranzitia spre un singur tip de device ales, pana in 16 mai.

Ca alternative, pentru cei care doresc sa foloseasca un manager de parole care sincronizeaza parolele pe toate device-urile in mod gratuit BitWarden, Zoho Vault sau Norton Password Manager.

Sursa: blog.lastpass.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook