Pana acum un smartwatch era un alt gadget caruia trebuia sa-i dedici un incarcator pe un prelungitor si asa plin de incarcatoare. Comparativ cu un ceas traditional, al carui baterie tine ani de zile, accesoriile smart au o autonomie foarte scurta.

Matrix Industries, un start-up din Silicon Valley, a dezvoltat un ceas ce nu are nevoie de incarcare. Powerwatch functioneaza cu caldura emisa de corp, cand corpul tau arde calorii produce caldura. Ceasul foloseste un material termoelectric ce transforma diferenta de temperatura in electricitate. Cu cat te misti mai mult si corpul tau genereaza mai multa caldura, cu atat Powerwatch genereaza mai multa energie.

Nu are cel mai performant software, daca il compari cu un ceas Apple sau Android, dar aceeasi tehnologie care transforma caldura in energie ii permite sa masoare cu acuratete numarul de calorii arse. Printre functii se numara si cea de monitorizare a somnului si de masurare a numarului de pasi.

Poti folosii ceasul si cand mergi sa te bucuri te sporturi acvatice deoarece este rezistent la apa, are cea mai avansata tehnologie in aceasta materie si ii permite sa reziste la adancimi de pana la 50 de metri.

Tehnologia prezenta in acest ceas are importanta mult mai mare decat cea de a asigura autonomia unui gadget, aceasta ar putea avea un impact foarte important in domeniul sanatatii. Fondatorul companiei Matrix anticipeaza ca aceasta tehnologie va putea fi folosita cu succes atat in aparatele auditive, care au nevoie de baterii noi constant, cat si in stimulatoarele cardiace, care au nevoie de baterie noua la 10 ani.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook