Deseori ne lovim de problema telefonului care se misca lent, in special Android-ul cu versiunile mai vechi, dar chiar si telefoanele noi entry level sau mid-range cu specificatii mai putin performante pot fi in aceasta situatie. Asadar, daca ai un telefon care se misca mai lent si deseori cu lag in aplicatii sau navigat pe internet, iti oferim cateva sfaturi utile menite sa creasca viteza de reactie a gadget-ului tau.

Restarteaza telefonul

Uneori, in anumite situatii, smartphone-ul tau are nevoie de un simplu restart sa elibereze din procesele care il incetinesc. La fel ca si calculatoarele, restartandu-ti smartphone-ul il ajuti sa treaca peste situatiile dificile in procesarea informatiei, caci odata cu restartarea se sterg fisierele temporare care sunt deschise si elibereaza memoria RAM, si astfel creste performanta.

Update-urile sunt esentiale

Fiecare noua versiune de Android contine imbunatatiri ale performantei si bug-uri eliminate, astfel ca este vital pentru device-ul tau sa fie actualizat ori de cate ori un nou update este furnizat de producator. Pentru a verifica daca telefonul tau este la zi cu update-urile, intra la Setari -> Despre telefon -> Update de software. Mai mult de atat, intra in Play Store si asigura-te ca toate aplicatiile sunt la zi in ceea ce priveste update-urile.

Curata informatiile cache

Orice task produs pe telefon lasa un fel de amprenta in memoria acestuia. Toate aceste task-uri create de-a lungul timpului se aduna sub forma de informatie stocata de tip cache in memoria RAM. Curatand-o, imbunatatesti viteza de performare. Informatia cache destinata aplicatiilor ajuta la incarcarea mai rapida informatiilor, totusi sunt multe aplicatii pe care nu le folosesti in mod regulat si este recomandat sa stergi cache-ul, eliberand spatiu prin stergerea informatiilor vechi.

Elibereaza din memoria interna a telefonului

In ziua de astazi iti poti pastra informatiile personale direct in cloud, separat de un mediu fizic de stocare. Procedand in acest mod, informatia devine accesibila pentru toate device-urile care au acces la cloud si in consecinta eliberezi din memoria telefonului, ajutandu-l sa ruleze mai rapid. Acea memorie stocata intr-un spatiu extern poate fi folosita la nevoie de aplicatii din telefonul tau.

Dezactiveaza animatiile

Animatiile si elementele de tranzitie care incanta privirea utilizatorului consuma multa memorie si incarca sarcinile telefonului in mod considerabil, impiedicandu-l sa mai functioneze fluid. Dupa o vreme, odata cu incetinirea sistemului de operare, aceste animatii se vor misca tot mai lent pe ecran, facand telefonul si mai greu de folosit. Aceste animatii se opresc din Setari, odata ce a fost activata optiunea de developer.

Reseteaza device-ul

In final, daca simti ca dupa ce ai incercat toti pasii enumerati mai sus fara imbunatatiri considerabile pentru performanta telefonului, incearca sa readuci telefonul la setarile din fabrica. Nu uita, inainte sa faci acest lucru, este nevoie de un backup pentru a nu-ti pierde informatiile si aplicatiile deja instalate. Pentru resetare, intra la Setari si cauta optiunea Resetare din fabrica. Sa tii cont ca toate informatiile iti vor fi sterse, un back-up la fisiere fiind imperios necesar.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook