Dupa ce ieri CEO-ul celor de la Nokia, Rajeev Suri, a anuntat ca va lua cuvantul la MWC 2017, James Rutherfoord, CEO  Microsoft pe zona Asia-Pacific a declarat ca HMD planuieste lansarea de noi telefoane mobile incepand cu acest an. HMD Global este compania care a preluat de la Microsoft dreptul de a produce telefoane Nokia si care a semnat un parteneriat cu vechea Nokia.

Conform unei publicatii din Vietnam, Rutherfoord a declarat ca doua noi modele Nokia vor fi lansate pana la sfarsitul acestui an si inca cel putin doua, in primavara anului viitor. Zvonurile indica ca este vorba despre telefoane “feature”, nu despre smartphone-uri.

Legatura dintre Microsoft si Vietnam este data de faptul ca fabrica care produce telefoane pentru Microsoft este localizata in Bac Ninh, o provincie vietnameza. Fabrica este sub tutela companiei FIH Mobile, care conform unei intelegeri cu HMD si Nokia, a preluat fluxul de productie si distribuitie a telefoanelor Nokia. Asadar, aceasta fabrica va produce cel mai probabil viitoarele modele Nokia.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook