Finalizata in 25 aprilie, achizitia Nokia de catre Microsoft a permis companiei sa decida oprirea productiei de telefoane Nokia cu sistem de operare bazat pe Android. Viitoarele modelele Nokia X vor deveni parte din gama Lumia si vor functiona cu sistem de operare Windows Phone, relateaza BBC. Totusi, compania nu va retrage de pe piata modelele existente si va sustine in continuarea vanzarea acestora.

Conform informarii trimise angajatilor de catre Stephen Elop, vicepresedintele unitatii de device-uri si servicii, va avea loc si o restructurare a diviziilor Microsoft, pentru consolidarea echipelor si, implicit, a pozitiei Nokia in gamele low-end si high-end. Mai mult, centrele de productie a telefoanelor vor fi condensate si activitatea se va desfasura in principal in fabrica din Hanoi. Datorita acestor modificari, se preconizeaza demiterea a 18.000 de angajati, dintre care 12.500 doar din unitatea Nokia Devices and Services, care vor fi recompensati pachete de beneficii ca urmare acestei concedieri.

Ben Wood, un analist din domeniul industriei mobile, a declarat pentru BBC ca aceasta decizie se bazeaza pe intarirea pozitionarii gamei Lumia, care a pierdut piata in fata competitorilor Apple si Samsung.

 

Sursa: www.microsoft.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook