Se pare ca Microsoft doreste sa recupereze terenul pierdut in favoarea Apple prin lansarea unei statii de lucru cu display de 28″ pentru profesionistii din design si prelucrare imagini, in primul trimestru al lui 2017.

Printre caracteristicile cheie putem mentiona si suprafata mare de lucru, cu diagonala de 71cm, care poate fi folosita ca monitor digital sau in plan orizontal, pentru a desena precum pe o plansa de desen.

1

Performantele extraordinare livrate de ultimele generatii de procesoare i5 si i7 Intel® Core™, combinate cu GPU NVIDIA® GeForce® cu memorii de pana la 4GB RAM si memorie de lucru de 32GB RAM, vor fi deliciul profesionistilor de pe intreaga planeta.

Design-ul modern si minimalist face ca acest dispozitiv profesional sa poata fi amplasat oriunde pe o masa sau un birou si sa nu ocupe mult spatiu.

2

Noua unealta dezvoltata pentru Surface este Surface Dial. Pe langa creionul digital, Surface Dial preia mai multe functii pe ecranul digital. Acestea pot fi controlate prin intermediul rotitei, facand posibile: masurarea sau rotirea imaginii, schimbarea tonului sau a nuantei culorilor cu care se deseneaza, rotirea cu 360 grade a ecranului virtual si inclusiv patrunderea in adancimea spatiului virtual.

3

Deoarece este creat de compania-mama a Windows, acest Surface ruleaza perfect aplicatiile pentru Windows, precum si suita completa Microsoft Office.

Printre alte aplicatii dedicate profesionistilor se numara si Adobe CC, Bluebeam, Sketchable, Mental Canvas, Drawboard PDF, Moho 12 (aplicatie similara Macromedia Flash), StaffPad pentru note si partituri muzicale.

Dintre accesoriile neincluse in pachet se pot achizitiona: tastatura wireless, mouse wireless si Surface Dial.

4

Acest dispozitiv all-in-one concureaza in mod direct cu noul iMac 2016. Cu toate acestea, privind rapid peste specificatii ne dam seama ca Microsoft este cu mult in fata din toate punctele de vedere.

Surface Studio                                                                                            iMAC

Display si dimensiuni 28″ PixelSense touchscreen 21,5″ Retina 4K sau 27″ Retina 5k
Procesor 6th-gen Intel Core i5 sau i7 6th-gen Intel Core i5 sau i7 (27″), 5th-gen Intel Core i5 sau i7 (21,5″)
Sistem de operare Windows 10 Pro MacOS Sierra
GPU Nvidia GeForce GTX 965M 2GB sau 980M 4GB Intel HD Graphics 6000 sau AMD Radeon R9 M395 4GB
RAM 8GB, 16GB sau 32GB 8GB – 32GB
HDD 1TB sau 2TB rapid hybrid drive 1TB hard drive sau 2TB fusion drive; configurabil pana la 3TB fusion drive sau 1TB SSD
Porturi USB 3.0 (x4), Mini Displayport, Ethernet, SD card reader USB 3.0 (x4), Thunderbolt (x2), gigabit Ethernet, SDXC card slot
Wireless 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Xbox Wireless 802.11ac, Bluetooth 4.0
Camera 5.0MP frontala cu 1080p si Windows Hello FaceTime HD camera
Speaker Stereo 2.1 Dolby Audio Premium Stereo
Microfon Microfon Dual Microfon dual
Pret $2,999+ $1,099+

 

Ramane de vazut daca va creste si popularitatea companiei in timp si daca fanii Mac vor migra catre colosul de 28″. Dispozitivul este disponibil pentru pre-comanda pe site-ul microsoft.com si are un pret de pornire de 2.999 USD.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook