Cele mai noi telefoane flagship Samsung sunt capabile sa ofere o experienta audio wireless de o calitate pe care ultimele telefoane iPhone sau Google nu o pot oferi. Ultimele Galaxy-uri combina sunetul Harman Kardon cu tehnologia proprie, oferind sunet impresionant care ti-e alaturi in cele mai diverse situatii, cand urmaresti filme sau asculti muzica si podcast-uri sau chiar cand te joci jocuri video. Insa, pentru a beneficia de cea mai buna calitate, ai nevoie de a avea setarile corecte.

  1. Porneste “Adapt Sound”

Daca pana acum nu ai auzit de presbiacuzie, aceasta este o boala care afecteaza intotdeauna ambele urechi in acelasi grad si reprezinta pierderea treptata a auzului pe masura ce oamenii imbatranesc. Samsung a avut grija de acest aspect cand a dezvoltat sunetul adaptiv.

Aceasta functionalitate iti ofera un profil de sunet personalizat bazat pe rezultatele testului auditiv sau poti alege anumite moduri de sunet care se bazeaza pe media de varsta adaptata tie. Fiecare varsta functioneaza diferit: cei sub 30 ani vor avea frecvente mai inalta, pe cand cei intre 30 si 60 ani vor avea marite frecventele inalte si medii, in timp ce cei de peste 60 ani vor avea marite toate frecventele.

Iata ce ai de facut ca sa activezi aceasta functionalitate. Acceseaza meniul Setari -> Sunet si vibratii -> Calitatea sunetului si efecte -> Sunet adaptiv.

  1. Seteaza ca prestabilit “Scalable Codec”

Similar cu modul aptX Adaptive care ajusteaza dinamic bitrate-ul de la 279kbps la 420kbps, Scalable Codec ajusteaza bitrate-ul de la 88kbps la 512kbps. Functionalitatea suporta, de asemenea, modul UHQ Audio (24-bit/96kHz) prin Bluetooth pe telefoanele Galaxy recent lansate.

Pentru a seta ca prestabilit acest codec, este necesar sa deblochezi Developer Options de pe telefonul tau Samsung. Acceseaza meniul Setari -> Despre telefon -> Informatii software -> Numar de serie -> apasa pe aceasta optiune pana primesti mesajul de confirmare si astfel, optiunile de dezvoltator sunt activate. De acolo, cauta in continuare Bluetooth Audio si selecteaza Scalable Codec.

  1. Descarca aplicatia Sound Assistant

Samsung Sound Assistant

Galaxy Store, magazinul propriu de aplicatii pentru telefoanele Samsung, gazduieste o multime de aplicatii folositoare. In mod fericit, Samsung a dezvoltat o aplicatie care se ocupa fix de imbunatatirea sunetului pe telefoanele sale, de aceea pentru urmatorii pasi este necesar sa descarci din Galaxy Store aplicatia Sound Assistant.

Sound Assistant are cateva setari audio care merita incercate, precum ajustarea volumului la nivel individual pentru aplicatiile Android, dar si reglarea sunetului pentru partea stanga sau dreapta a castilor.

Asadar, dupa cum am discutat mai sus, realizam ca sunetul este o experienta foarte personala care implica ascultarea unui podcast, audio book, muzica sau film, iar calitatea sunetului conteaza extrem de mult. Samsung s-a gandit la toate aceste nuante si ti-a pus la dispozitie mai multe modalitati prin care sa aduci calitatea sunetului la nivelul dorit.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook