Stim cat de importanta este miscarea, nu doar pentru conditia noastra fizica. 30 de minute de miscare pe zi contribuie la o stare de bine generala, chiar daca ne referim doar la mers sau alergare usoara. Mai mult, aceste 30 de minute ne pot ajuta sa ne facem ordine in ganduri si sa ne recapatam energia.

Dar cum ar fi ca aceste 30 de minute sa se transforme in 60? Sau in 90? Si cum ar fi daca am contribui nu doar la starea noastra de bine, ci sa si facem un lucru bun? Walking Month este ocazia perfecta pentru noi.

Ce este Walking Month? Este o competitie caritabila, care are loc in fiecare toamna la Cluj-Napoca. Este mai mult decat o competitie, pentru ca are ca scop sanatatea, mergand cat mai mult pe jos, dar si apropierea de prieteni, familie si colegi, cu care se poate constitui o echipa.

4 persoane formeaza o echipa. Pasii lor, cumulati timp de o luna, fac un scor. Scorul duce la stabilirea unei echipe castigatoare. Bineinteles, aceasta competitie vine cu o taxa de participare si donatii, bani care merg in totalitate intru atingerea obiectivului de acest an.

Care este acesta? O ambulanta sociala, adica o unitate mobila care va oferi servicii medicale si de asistenta sociala locuitorilor din zona rurala a judetului Cluj.

Noi ne-am hotarat sa participam si iata-ne, gata de sute de mii de pasi la finalul acestei competitii.

Pe langa provocarea pe care am acceptat-o, am mai primit inca una, si anume de a raspunde la intrebarea “De ce ai ales sa participi la aceasta competitie?”. Iata raspunsurile noastre:

Alin: “Sunt un tip sportiv si competitiv, inca de mic copil mi-au placut drumetiile si mersul pe munte, inotul si mersul pe bicicleta. Am pastrat aceste pasiuni si acum le dezvolt: merg la bazin, particip la competitii sportive si pedalez zilnic pana la job cu bicicleta.

Ii incurajez pe toti sa faca sport, orice fel de sport, intr-un mod constant, caci toti ne dorim o viata mai sanatoasa si calitativa, iar prin sport ne crestem speranta de viata, avem o mai buna incredere in noi insine si ne imbunatim nivelul de odihna generala. Walking Month este combinatia perfecta intre a a-i ajuta pe ceilalti, a face miscare si a fi competitiv. Keep walking, folks!”

Irina: “Colegii, prietenii si familia ma stiu ca pe o persoana careia ii place sa faca multa miscare, preferintele mele sunt fie sa alerg, fie sa parcurg trasee cu bicicleta. Cu toate astea, cand vine sezonul rece sunt “mai lenesa “, ma mobilizez mai greu sa fac asta zilnic, ca atare sa ma inscriu in acest concurs a fost o motivare in plus.

Pentru ca daca imi iau un angajament fata de echipa, clar o sa continui indiferent ca vine frigul, ploaia, iarna. Totodata umbland cat mai mult pe jos, este un prilej perfect de a castiga sanatate si este o placere sa o fac mai mult stiind ca ajut o cauza nobila prin strangerea de fonduri ce se urmareste prin acest concurs.”

Adriana: “Ma consider o persoana activa, imi face placere sa ma plimb, sa merg in drumetii. Am acceptat si anul acesta provocarea deorece doresc sa incerc sa imi dobor recordul la numarul de pasi pe care am reusit sa ii contorizez la editia trecuta Walking Month.

Am ramas surprinsa sa vad ca anul acesta aplicatia imi arata numarul de pasi realizati zilnic si la editia trecuta (numele de utilizator este acelasi). Iar acest lucru ma determina sa ma straduiesc si mai mult pentru contorizarea a cat mai multi pasi personali. Bineinteles ca imi doresc ca impreuna cu echipa sa ne clasam cat mai aproape de podium.”

Iuliana: “De ce am ales sa particip la aceasta competitie? Pentru ca e vorba de o cauza nobila si, chiar daca din partea noastra, a concurentilor, contributia la sustinerea cauzei nu e un efort financiar, macar sa fie un efort fizic.”

 

 

 

 

Noi suntem gata de miscare, si ne dorim ca la finalul competitiei sa fim, asa cum a spus Adriana, cat mai aproape de podium.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook