Nintendo, celebrul producator japonez de electronice si jocuri video a anuntat prin intermediul unei postari Twitter ca a inceput dezvoltarea aplicatiei Mario Kart Tour, versiunea mobila a popularului joc video, Mario Kart. Acesta reprezinta un pas extrem de important pentru fanii brandului nipon deoarece exista de mult timp o cerere in acest sens si se pare ca producatorul a ascultat cu atentie dorintele utlizatorilor.

Desi nu exista mai multe informatii momentan, putem cauta indicii in lansarile precedente de aplicatii mobile marca Nintendo. Debutul pe acest segment a avut loc in 2016 cand pe piata a aparut Miitomo, o aplicatie de socializare ce permite utilizatorilor sa isi personalizeze caracterele Mii si sa castige premii. Din pacate, incepand cu luna Mai a acestui an, aplicatia Miitomo va fi inchisa, insa ea a marcat inceputulul unei afaceri profitabile.

Tot in 2016 a fost lansata si aplicatia Super Mario Run, o versiune diferita fata de jocul original care a fost conceputa special pentru terminalele inteligente. Nintendo nu a dorit sa faca pur si simplu o portare a jocului original de pe platforma Wii, ci a ales sa vina cu o interfata noua. De aici putem intelege ca producatorul Ninetendo va implementa aceeasi strategie folosita anterior la Super Mario Run pentru crearea noii aplicatii mobile, mai ales daca luam in considerare ca data lansarii ar urma sa fie Martie 2019, la sfarsitul anului fiscal.     

Nu cunoastem inca pretul noului joc si ne este oarecum imposibil sa apreciem acest lucru deoarece, daca privim in urma, Super Mario Run a avut un pret de 9.99$ si acest lucru nu i-a ajutat absolut deloc pe cei de la Nintendo sa-si atinga nivelul vanzarilor propus cu toate ca au oferit ulterior unele functionalitati gratuite.

Desi nu avem extrem de multe detalii deocamdata, un lucru ramane cert, asteptarile din partea utlizatorilor sunt la un nivel extrem de ridicat iar Nintendo are o singura sansa de face din Mario Kart Tour un joc pe placul tuturor, poate de aceea a si ales sa isi ia un interval de timp generos, de mai bine de un an pentru dezvoltarea acestei aplicatii.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook