Au existat cateva zvonuri, care ulterior au fost confirmate, legate producatorul de telefoane Nokia – care a stat mai mult timp in umbra marilor companii de smatphone-uri. Se pare ca acesta ar putea sa se pozitioneze cu un nou model pe piata telefoanelor inteligente.

Chiar daca initial se credea ca ecranul Nokia 9 va fi de 5.3, se pare ca vocile actuale spun ca va veni cu un ecran mai mare de 5.5 inch, QHD OLED, pentru al putea depasi pe fratele sau mai mic, Nokia 8.  Tehnologia OLED este folosita si de compania Samsung, insa nu este atat de populara in randul altor companii.

Telefonul va fi din material metalic confectionat, fiind rezistent la apa si cu o forma curbata. Pe fata va avea o camera duala de 5mp iar pe spate va avea o camera tot duala, de 12mp, unde s-ar putea afla si senzorul de amprenta, nu pe fata cum se vehicula inainte.

Bateria ar putea fi de 3800mAh cu tehnologia Quick Charge 4, devenita un standard printre noile flagshipuri Nokia. Daca initial se vehicula ca s-ar lansa cu 4GB RAM, acum se aude ca ar putea fi de 6-8 GM RAM.

Doua lucruri ar putea fi interesante pentru Nokia: aplicatia pentru scanarea irisului ce o intalnim si la Samsung, si sistemul cu patru microfoane de captare audio, ce creaza un efect de 360, adica 3D.

Asteptam cu nerabdare sa vedem daca zvonurile se adeveresc in totalitate si Nokia 9 va fi lansat pe piata in 19 Ianuarie sau vom ramane doar cu inchipuirea acestuia.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook