Dupa mai multe transformari de-a lungul anilor, compania finlandeza se pare ca a pus la punct un plan de “reintegrare” pe piata telefoanelor mobile.

Anuntul a fost facut de catre singura companie licentiata la nivel mondial pentru producerea terminalelor Nokia, HMD Global Oy.

Introducerea pe piata se va face cu ajutorul telefoanelor de tip smartphone, cu sistem de operare Android, in colaborare cu Google si FIH Mobile, o subsidiara a Foxconn Tech Group. Cu toate acestea, compania va continua si productia de telefoane simple, non-smartphone, cu care s-a consacrat de-a lungul anilor.

Nokia doreste sa devina un competitor viabil, mai ales cu compania Samsung, care in 2012 l-a surclasat din pozitia de lider mondial in vanzarile de dispozitive mobile.

Planurile pentru urmatorii ani includ si o strategie de a obtine un market-share de 5% global pana in anul 2019 pentru noile tipuri de telefoane produse de catre compania finlandeza.

Presedintele HMD Global declara ca este timpul pentru ca industria de dispozitive mobile sa primeasca o gura de aer proaspat intr-o piata obosita si inundata de produse nediferentiate.

Tot presedintele Florian Seche sustine ca Nokia va produce telefoane cu un scop precis, printr-o marca de incredere dedicata calitatii produselor.

In declaratii se mai mentioneaza ca succesul companiei se va continua prin oferirea de produse de o calitate ireprosabila si fiabilitatea de care a dat dovada de-a lungul timpului.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook