Cei de la Nokia planuiesc o relansare pe piata telefoanelor inteligente. Chiar daca in trecut CEO-ul Rajeev Suri (in poza de mai jos) a negat acest zvon in urma cu un an dar si in luna Aprilie a acestui an, el confirma faptul ca Nokia isi va folosi brand-ul pe o serie noua de smarphone-uri incepand cu sfarsitul acestui an.

Cu toate acestea, cei de la Nokia nu isi vor produce singuri telefoanele, ei ocupandu-se doar cu design-ul acestora. Productia in sine va fi subcontractata unor alte companii, la fel cum au procedat cu tableta N1. Acesta nu este neaparat un motiv de ingrigorare. Conform spuselor lui Rajeev Suri, aceasta sarcina va fi incredintata doar partenerilor potriviti, in ideea in care vor sa isi pastreze renumele construit pe baza calitatii si versatilitatii terminalelor.

Un producator potrivit ar putea fi chiar cei de la Foxconn, ei fiind responsabili de realizarea tabletei N1. Problema ar fi alta. In urma acordului cu cei de la Microsoft, prin care au vandut divizia producatoare de telefoane, cei de la Nokia nu pot obtine alta licenta inainte de jumatatea anului urmator.

O akta veste imbucuratoare, ar fi utilizarea sistemului de operare Android pe noile terminale, la fel ca in cazul tabletei N1. In masura in care Microsoft nu a reusit sa se impuna pe piata cu telefoanele produse de ei, ramane de vazut daca Nokia va reusi sa renasca din propria cenusa, chiar daca productia va fi asigurata de companii subcontractate.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook