Una din problemele de care cu siguranta ne-am lovit cel putin o data este sa ne aducem aminte de parole de logare folosite la diferite conturi online.

Multi si-au batut capul cum sa rezolve problemea si se pare ca Google a gasit o solutie ingenioasa si sigura prin care smartphone-ul va putea inlocui parola de logare.

Noua functie de logare este in stadiu de testare si le da dreprul utilizatorilor sa se logeze in contul lor Google sau alte servicii fara sa introduca vreo parola, fiind nevoie de doar un smartphone compatibil gen Huawei Nexus 6P care sa fie autorizat sa te logeze in cont.

Ca sa te logezi trebuie sa-ti introduci adresa de mail pe care vrei sa te logezi pe calculator, iar pe telefon vei primi un mesaj la care apesi pe “Da” ca sa te logezi, dupa care vei fi logat in cont.

Pentru moment functia este disponibila doar pe smarphone-urile Nexus, dar fiind un API disponibil pentru Marshmallow cel mai probabil va fi functionala si pentru alte modele de smartphone-uri  o data cu update la noul sistem de operare.

google_huawei_nexus_6p

sursa: cultofandroid

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook