Odata cu anuntul lansarii iPhone XR si XS, s-a starnit pe piata din Romania si discutia despre eSIM-uri, dimensiunea acestora si cum exact functioneaza.

De cativa ani se astepta aparitia unui SIM integrat in software, cu toate ca abia in 2017 a aparut primul telefon cu acest tip de cartela, sau mai bine zis chip.

In SUA deja e cunoscut si dezvoltat acest aspect si putem spune ca startul acestei generatii de SIM-uri l-a dat Google Pixel 2 in octombrie, anul trecut. Lansarea a mai multor terminale de genul (Apple Watch Series 3, 4, iPhone XR, XS) va incuraja retelele de telefonie mobila din Romania sa implementeze si acest sistem eSIM. Orange afirma ca vor adauga acest sistem, cel mai sigur, dupa finele anului 2018, chiar daca in Franta este deja implementat.

Cu alte cuvinte, eSIM nu este vreo inovatie recenta, doar ca nu s-a aprofundat inca in Romania, banuiesc, din cauza ca nu se considera ca merita efortul, cu toate ca este mult mai simplu sa te transferi de pe o cartela pe alta cu un simplu apel. Prin urmare, ati aflat cum functioneaza: prin simpla informare a unui operator de telefonie mobila puteti alege/schimba reteaua preferata. Inlocuirea SIM-ului cu eSIM, cel mai probabil, se face urmand tot acesti pasi.

Avantajul clar este ca ramaneti cu acea cartela pe o perioada indelungata; si chiar daca va schimbati telefonul, se vor transfera datele de pe eSIM-ul vechi pe cel nou. Ok, insa aici intervine un semn de intrebare: functia Salvare contacte pe SIM cum va mai functiona?

Bineinteles, se pot transfera si prin alte mijloace, insa cu totii stim ca e mai simplu sa inlocuim cartela si sa importam contactele. Sa speram ca s-au gandit deja si la acest aspect, altfel, lipsa acestei functii va fi un dezavantaj.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook