Dupa sapte ani de existenta pe piata, Google face in sfarsit un pas in fata si le da fanilor ceea ce au cerut de o bucata buna de timp: noul Chromecast va veni echipat si cu telecomanda. Astazi, compania a anuntat lansarea noului Chromecast care va rula si cu un software nou.

Numele oficial pe care il va primi va fi ceva asemanator “Chromecast cu Google TV”, compania americana incearca sa invie astfel interfata de pe TV-urile cu Android si o aplica urmatorului Chromecast lansat. Acesta va avea aproape toate dotarile pe care le are Chromecast Ultra, inclusiv suport 4K HDR de pana la 60 frame-uri pe secunda si Dolby Vision; inca detine mufa HDMI pe care o conectezi in spatele TV-ului in locul unui cutii micute pe care ai putea-o aseza dedesubt.

Telecomanda in sine arata destul de bine, este relativ mica si are conectivitate Bluetooth si infrarosu. Mai are un buton de power si doua de volum pentru a putea controla TV-ul si sistemul audio. Mai mult de atat, mai exista si inca un buton fascinant pe care il va avea, butonul de Netflix. Este plasat chiar langa butonul de YouTube si mai intalnim, desigur, va sa nu uitam si de butonul pentru asistentul Google.

In mod straniu, acest Chromecast nu poate face ceea ce vechiul Chromecast Ultra face deja, si anume sa faca streaming de pe platforma de jocuri Stadia. Probabil a fost o misiune grea pentru Google lansarea acestui device in contextul pandemiei si detaliile tehnice nu au fost puse la punct pana la lansare, insa Google promite ca va putea rula Stadia in prima jumatate a anului 2021.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook