Smartwatch-urile care detin WearOS de la Google au ramas in istorie, comparativ cu concurenta, ca fiind mult depasite pe partea de durata a bateriei si performantei. Acest fapt urmeaza sa se schimbe odata cu aparitia noului procesor Exynos W920 de la Samsung care va propulsa urmatorul model de smartwatch Galaxy Watch4, stire confirmata cu o zi inainte de marele eveniment de lansare Samsung Galaxy Unpacked.

Proaspat anuntatul Exynos W920 promite cu 20% mai multa putere de procesare si de 10 ori mai multa performanta la placa grafica fata de predecesorul W910, datorita celor doua core-uri de mare performanta Arm Cortex-A55 si placii grafice Arm Mali G68, care suporta rezolutie qHD (969 x 540 pixeli). Toate aceste avantaje pe care le detine cel mai mic procesor de fabricatie 5nm – Exynos W910 vin insotite de RAM LPDDR4 RAM si memorie de stocare eMMC. In aceeasi ordine de idei, se adauga un co-procesor Cortex-M55 dedicat exclusiv functiei Always-on-display, cu consum minim in detrimentul bateriei. Pe langa acestea, smartwatch-ul va mai contine un modem de retea 4G LTE Cat.4 si un sistem de tracking denumit Global Navigation Satellite System (GNSS) L1.

Ca termen de comparatie cu concurenta, rivalul acestuia este procesorul flagship Qualcomm Snapdragon Wear 4100 Plus, construit pe un proces de 12nm si detine 4 core-uri. Cu toate acestea, desi Exynos W920 are doar 3 core-uri, avantajul acestuia este dat de procesul de fabricatie pe 5nm si cele 2 core-uri mai rapide Cortex-A55, spulberand competitia pe partea de performanta si durata a bateriei.

Sursa: xda-developers.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook