Huawei spera ca un pret de lista mai bun va atrage atat developerii, cat si consumatorii pentru a intra in ecosistemul HongMeng.

Noi zvonuri afirma ca Huawei va lansa primul smartphone cu sistemul de operare HongMeng in semestrul 4 al acestui an, sistem de operare care va fi prezentat la Conferinta Developerilor Huawei din China in august 9. Cu toate acestea, primul device care va rula HongMeng OS va fi Honor Smart TV.

Primul smartphone echipat cu HongMeng va debuta pe piata in al patrulea semestru al acestui an, alaturi de seria Mate 30. Conform unui raport de la Global Times, smartphone va costa undeva la 288$ in China, avand ca tinta piata de telefoane low-mid-range. Tot acest raport afirma ca sistemul de operare produs de Huawei va avea functionalitati criptate care vor permite o protectie mai mare a datelor utilizatorului comparativ cu alte sisteme de operare mobile. De asemenea, Huawei testeaza compatibilitatea sistemului cu aplicatii destinate pentru Android.

Spre deosebire de Android, HongMeng este construit pe un microkernel, fapt care permite o acomodare mai usoara pentru inteligenta artificiala si posibilitatea de a rula pe mai multe platforme. Totusi, marea provocare pentru Huawei ramane atragerea de developeri pentru a construi un ecosistem al aplicatiilor performant.

Sursa foto: notebookcheck.net

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook