Noul sistem de operare a fost anuntat la sfarsitul lunii iunie, la conferinta anuala din San Francisco dedicata developerilor Google I/O. Este un update major, care va succede Android 4.4 (Kit Kat).
Printre schimbari se afla noul design, imbunatatit si consecvent pe toate tipurile de device-uri: telefon, tableta, ecran TV sau ceas.
Android-LollipopModul in care se vor primi/vizualiza notificarile este si el schimbat. Pe langa faptul ca sistemul va invata actiunile utilizatorului pentru a prioritiza notificarile acestuia, Android L va livra notificarile intr-un mod neinvaziv, in partea de sus a ecranului, atunci cand utilizatorul are pornita o aplicatie sau o functie in telefon.

Desi aceste noi imbunatatiri vizuale sunt cele care atrag atentia imediat, cei de la Google au lucrat mult in spatele cortinei pentru a aduce cea mai rapida, abila si eficienta versiune de Android de pana acum.
Una dintre cele mai interesante schimbari tine de autonomia bateriei. Noul Android adauga 90 de minute la viata bateriei cu ajutorul programului Project Volta.

android-l-dev-prev

Project Volta contine un istoric al consumului de energie cu informatii mai exacte si o functie “battery saver”. Cei de la ArsTehnica au pus rapid la test noul sistem de operare, iar rezultatele arata ca telefonul folosit, Nexus 5, a avut cu 36% mai multa autonomie folosind Android L decat Android 4.4 KitKat.

Lollipop Android
Toate bune si frumoase, dar cand va fi disponibil?
Pentru dezvoltatorii de aplicatii care utilizeaza Nexus 5 sau Nexus 7 este deja disponibil. Ceilalti utilizatori trebui sa astepte pana la toamna. Cu siguranta toti producatorii de smartphones cu Android sunt nerabdatori sa faca upgrade.
HTC a dat deja o declaratie in acest sens, asigurandu-si clientii ca vor da drumul la update-uri pentru HTC One M8 si M7 in maxim 90 de zile de la primirea softului. Ceea ce inseamna ca utilizatorii acestor tipuri de telefoane vor primi un cadou frumos de Craciun.

Sursa: www.techradar.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook