Luna trecuta compania Samsung a efectuat o actualizare la smartphone-ul Galaxy A5 editia 2016, in scopul de a remedia un defect de securitate critica, fara a mentiona in detaliu erorile aparute. O noua astfel de actualizare a fost din nou demarata, deoarece se pare ca securitatea terminalului este din nou vulnerabila.

Chiar daca actualizarea precedenta a inclus patch-uri de securitate versiunii android, aceasta noua actualizare nu dispune de remedieri pentru luna decembrie, ea ramanand la nivelul versiunii android de la data de 1 noiembrie. De asemenea detaliile cu privire la acest aspect a unei noi actualizari nu sunt disponibile publicului.

Aceasta noua actualizare de securitate are 128 MB si este o versiune de firmware cu codul XXU3BPK7. Ea este deja disponibila pentru terminalele din Europa si Africa si se asteapta ca si alte regiuni sa o primeasca in cel mai scurt timp.

Sa nu uitam ca aceste defecte de securitate pot da atacatorilor un control complet asupra dispozitivului, inclusiv accesul la informatii personale si stocarile de date din smartphone.

Prin urmare atunci cand avem disponibile astfel de actualizari, se recomanda sa le efectuam pentru a preveni aceste tipuri de atacuri.

 

Sursa: www.gsmarena.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook