O noua editie Walking Month, o noua implicare a echipei EuroGsm in cadrul concursului care integreaza activitatea fizica in sprjinul unei cauze nobile!

Walking Month, asa cum l-am descris anterior, este un eveniment caritabil si de promovare a sanatatii care are loc in fiecare toamna, in orasul Cluj-Napoca. Acest eveniment implica o competitie super prietenoasa, dar si un scop mai larg de a promova activitatea fizica, sanatatea si relatiile interpersonale. 

În aceasta competitie, participantii vor incerca sa isi autodepaseasca limitele, prin stabilirea unui obiectiv de acumulare a unui anumit numar de pasi sau de a atinge anumite tinte legate de miscare. 

Cauza nobila de anul acesta este construirea primului loc de joaca incluziv din Cluj-Napoca, in care toti copiii sa se poata  juca impreuna. La momentul actual, orașul nu are niciun loc de joaca accesibil copiilor cu dizabilitati, iar initiavia Walking Month este aceea de a-l cladi printr-un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, pe un teren oferit de Primaria Cluj-Napoca.walking month 2023

Reprezentantii Walking Month declară că ”locul de joaca este astfel gandit sa le ofere siguranta copiilor cu nivel ridicat de anxietate, printr-o delimitare clara, si sa ofere conexiune, prin amplasarea aparatelor si legarea lor intr-un ansamblu continuu. Echipamentele sunt alese astfel incat copiii cu dizabilitati sa se bucure pe deplin de parc, iar cei tipici sa se joace impreuna cu cei cu dizabilitati. Leagane si balansoare special adaptate, tobogane si caruseluri accesibile, ansambluri fara obstacole pentru utilizatorii de scaune rulante vor crea un spatiu de fericire pentru toti. Instrumente muzicale vor permite explorarea unui simt mai putin exersat in locuri de joacă.” 

loc de joaca incluziv din Cluj

Pe langa obiectivul caritabil, Walking Month promoveaza si alte obiective secundare care pot influenta in mod pozitiv atat viata participantilor, cat si comunitatea in general:

  1. Promovarea sanatatii

Mersul pe jos este o forma excelenta de activitate fizica si poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea starii de bine.

2. Apropierea sociala

Participantii sunt incurajati sa se implice in acest eveniment alaturi de prieteni, familie si colegi, formandu-se astfel echipe care vor lucra impreuna la atingerea obiectivelor propuse. Astfel se promoveaza legaturile sociale si se consolideaza relatiile interpersonale. 

3. Constientizarea sociala

Walking Month atrage cu siguranta atentia asupra unei cauze nobile sau a unei probleme sociale importante. Acest lucru poate duce la o crestere a constientizarii publice.

4. Comunitate si solidaritate

Evenimentele de genul Walking Month pot sa creeze un sentiment de comunitate si solidaritate. Oamenii se unesc pentru indeplinirea unui scop comun.

5. Promovarea unui stil de viata activ

Walking Month incurajeaza oamenii sa adopte un stil de viata mai activ si sa integreze mersul pe jos in rutina lor zilnica.

Astfel de evenimente reprezinta o modalitate minunata de a combina sanatatea personala cu contributii la comunitate si de a crea o experienta pozitiva pentru toti cei implicati, iar participanții EuroGsm sunt mai mult decat pregatiti pentru a aduna sute de mii de pasi. Iata ce spun căpitanii celor 3 echipe:

“Suntem o echipa de colegi cu personalitati si interese distincte, dar ne leaga faptul ca suntem impatimiti de miscare si ne dorim ca printr-o activitate care ne uneste sa ajutam la acordarea posibilitatii tuturor de a se bucura de activitati in aer liber, fara niciun fel de restrictii.”

Adrian Vastag – capitan echipa EuroGSM 2

echipa EuroGsm

“Cand am primit informarea despre competitia Walking Month, m-am gandit ca ar fi frumos sa particip, pentru a contribui si eu impreuna cu ceilati participantI in a aduce zambetul pe buze a unor copilasi pentru care viata de zi cu zi este mai plina de obstacole si nevoi.Totodata, participarea in aceasta competitie este benefica si pentru mine si sanatatea mea.

Reactiile colegilor mei: Iuliana,Simona si Ionut nu au intarziat sa apara, astfel ne-am hotarat sa formam echipa EuroGsm C. Pentru noi, este prima data cand participam in competitia WM. Avand in vedere ca facem parte din departamentul de contabilitate iar cifrele sunt un cliseu in viata de zi cu zi, asa sunt si acesti pasi pentru aceasta cauza. Analizand statisticile de pana acum, ne-am dat seama ca suntem persoane competitive, o echipa unita, in care ne sustinem unul pe altul in incercarea noastra de a ne depasi limitele.

Ne dorim sa ajungem cat mai sus in clasamentul competitiei si sa ne mentinem pana la finalul aceasteia.’’

Amalia Muncaciu – capitan echipa EuroGsm C

echipa eurogsm 2

”Sunt bucuroasa ca si in acest an compania EuroGsm isi sustine angajatii care doresc sa participe la competitia Walking Month. Echipa din care fac parte in acest an este formata doar din doua persoane – Adriana si Irina – doua veterane ale acestui “fenomen” inscrise sub denumirea EuroGsm PMC. Suntem bucuroase ca si in acest an, pe langa miscare, contribuim cu o particica la cauza sustinuta de Serviciul de Ajutor Maltez in Romania. Este UAU sa stii ca in Cluj-Napoca va fi primul parc inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati.

Pentru noi nu conteaza premiile puse la bataie (ca si in alti ani sunt premii simbolice), dar ne vom da silinta, ca si in anii trecuti, sa facem cinste companiei EuroGsm si sa incercam sa sustinem compania sa se situeze pe primul loc. In ce masura vom reusi, vom vedea la sfarsitul concursului.”

Adriana Vlad – capitan echipa EuroGsm PMC

concurent walking month

Asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele de anul accesta. Le uram succes tuturor participantilor si la cat mai multi pasi zilnici!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentApple a lansat noile serii iPhone si Apple Watch
Articolul următorO poveste despre succes – Iulia Moldovan, Shop Manager
Sunt o persoana dinamica, cu o viziune din ce in ce mai focalizata spre era tehnologiei si a digitalizarii si cu o dorinta constructiva de a descoperi cele mai noi informatii din lumea ”geeksilor”. Ma bucur sa am ocazia de a impartasi conceptele si noutatile descoperite pe parcursul exploatarii acestui domeniu si de a le aprofunda impreuna cu voi.