Oculus, companie detinuta de catre Facebook, a lansat ieri primul headset VR care poate functiona independent de un PC sau smartphone. Prezentarea produsului a fost facuta de Mark Zuckerberg, care a promis ca prin produsele sale, realitatea virutuala va ajunge sa fie prezenta in orice casa.

“Ne dorim ca realitatea virtuala sa fie folosita de un miliard de oameni” a declarat fondatorul Facebook la prezentarea noului produs Oculus.

Oculus Go este un headset care nu mai are nevoie de nici un alt device in plus pentru a te transpune intr-o lume virtuala. In aceste conditii, utilizatorul nu va putea rula jocuri si aplicatii de pe PC sau smartphone, bazandu-se exclusiv pe aplicatii special create pentru Oculus. Device-ul dispune deja de o colectie de aplicatii, in special jocuri VR, insa nu este specificata nicaieri compatibilitatea cu Android. In mod normal, un astfel de device ar trebui sa poata folosi colectia deja impresionanta de aplicatii VR existente pe platforma Google.

Headset-ul vine insotit de un controler wireless, dotat cu un touchpad, necesar pentru a controla aplicatiile care ruleaza.

Pe langa Go, cei de la Oculus au prezentat de asemenea stadiul in care se afla proiectul Santa Cruz, care a fost dezvaluit prima data anul trecut. De atunci lucrurile au evoluat, iar acum au aparut doua controlere pentru maini, astfel ca interactiunea cu lumea viruala este dusa la un alt nivel. Puteti urmari mai jos filmuletul prin care cei de la Oculus prezinta stadiul la care au ajuns deja cu Santa Cruz.

Oculus Go va fi disponibil incepand cu anul viitor, la un pret de aproximativ 200 de dolari, asta insemnand cam jumatate din pretul modelului anterior – Oculus Rift.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook