Luna trecuta, Orange Romania, unul dintre cei mai mari operatori telecom din Romania, a intrat oficial pe piata platilor de pe telefonul mobil si a transferului de bani. Aceasta miscare era in plan de ceva vreme, iar acum a venit in sfarsit momentul lansarii serviciului.

„In contextul in care romanii folosesc smartphone-urile pentru a realiza din ce in ce mai multe operatiuni menite sa ii conecteze rapid si sigur la ceea ce este important pentru ei, credem ca serviciile financiare mobile reprezinta viitorul. Orange Money este o solutie care raspunde nevoii de a economisi timp si de a transfera bani in siguranta oriunde si oricand, prin folosirea a ceea ce devine unul dintre cele mai personale obiecte – telefonul mobil. Orange Money este un element cheie in strategia noastra de a lansa solutii digitale simple si utile, adaptate pietei locale” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer al Orange Romania.

Dar ce este Orange Money si cat de util este acest serviciu?

Ei bine, noi am sintetizat mai jos operatiunile care pot fi facute de catre un utilizator al serviciului, cu ajutorul telefonului mobil:

  • plata facturilor ;
  • tranzactii zilnice;
  • trimitere/primire bani oricand;
  • retragere bani din contul Orange Money (OM) sau primirea de bani de la alte persoane;
  • alimentarea contului Orange Money;
  • reincarcarea numerelor PrePay.

In acest moment, serviciul se poate activa in toate magazinele Orange si EuroGsm si este disponibil pentru toti clientii Orange cu abonament sau cartele PrePay.

In functie de valorile pe care intentioneaza sa le tranzactioneze, clientii pot opta pentru una dintre cele doua clase disponibile: Orange Money Start (Clasa 1) sau Orange Money Plus (Clasa 2). Daca prima varianta, Money Start, se activeaza pe loc in magazin, pentru Money Plus este necesara o validare suplimentara, care se realizeaza in maxim 3 zile de la aplicarea pentru acest serviciu.

Exista si o aplicatie pentru smartphone – Orange Money – disponibila momentan doar in Google Play, pentru utilizatorii Android.

Pentru a putea transfera bani unei alte persoane este de ajuns sa-i stiti numarul de telefon. De asemenea, tot cu ajutorul aplicatiei puteti incarca o cartela PrePay sau puteti plati facturile de gaze naturale sau electricitate.

Daca ati primit bani in contul Orange Money si aveti nevoie de ei numerar, trebuie sa mergeti cu actul de identitate in orice magazin Orange si sa autorizati retragerea folosind codul PIN.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentReview Sony Xperia XZ
Articolul următorLG va avea o serie noua de smartphone-uri midrange – seria K si Stylo 3
Sony Xperia XZ2 va ocupa mereu un loc in topul preferintelor lui Marius. Pasionat de Android, geek-ul de fata nu zaboveste cand vine vorba de avantajele sau dezavantajele unui terminal si le puncteaza prin experienta sa de connoisseur. Este o persoana activa, care in timpul liber se delecteaza la un meci amical de fotbal.