Parlamentul European a votat aprobarea adoptarii unui incarcator universal comun pentru toti producatorii de telefoane, rezolutia trecand cu 582 voturi si 40 voturi impotriva, in ciuda opozitiei vehemente de la Apple care a invocat ca aceasta masura ar dauna inovatiei.

Parlamentul s-a adresat Uniunii Europene sa adopte aceste noi reguli pana in luna iulie a anului current, dprind ca prin aceasta sa elimine nevoia pentru cumparatori de a achiziona un nou incarcator cu fiecare nou device cumparat.

eurogsm_apple_iphoneUn studiu efectuat de curand de catre Sustainability SMART a aratat de tip e-waste (deseuri provenite de la electronice) este produsa de incarcator efectiv, nu de cablul de  incarcare, sugestia lor fiind de a interzice sau demotiva introducerea unui astfel de incarcator in pachetul de vanzare a smartphone-urilor, cumparatorul fiind nevoit sa-si foloseasca vechiul incarcator in schimb.

Acum un deceniu, Uniunea Europeana impreuna cu majoritatea producatorilor de telefoane, printre care si Apple, a decis in mod voluntary sa se ajunga la un standard comun pentru a reduce cantitatea de deseuri provenita de la accesoriile pentru incarcarea telefoanelor. Acum, membri Parlamentului European considera ca abordarea voluntara n-a functionat si aceasta legislatie trebuie sa fie aplicata.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook