Planificarea cat mai minutioasa a unei calatorii implica efort si timp. Trebuie sa alegi datele potrivite, destinatia dorita, sa rezervi zborurile, sa gasesti cazare si multe altele. Google ofera o gama variata de servicii pentru o organizare facila a calatoriilor, fie ca sunt in scop profesional sau personal. Unele servicii sunt concepute pentru a facilita calatoriile in grup, iar cele mai multe dintre acestea sunt accesibile pe desktop sau mobil.

Iata aplicatiile Google pe care le folosim si cateva recomandari care sa te ajute in organizarea si planificarea calatoriilor.

Google Calendar

Google analizeaza e-mailurile de confirmare a unei calatorii si adauga detaliile direct in calendarul de pe telefonul tau. Nu este necesar sa adaugi informatii despre zbor, hotel sau inchierea unei masini. Alte rezervari la retaurante sau muzee, de asemenea, pot fi adaugate rapid direct din Gmail, cu un simplu click pe calendar.

Google Travel Explore

Google Travel Explore este o functie care iti permite sa vezi destinatii pe o harta si sa utilizezi filtre pentru a restrange optiunile. Selecteaza diverse interese pentru viitoarea calatorie, iar Google iti va afisa cele mai vizitate locatii. Este o modalitatea excelenta de a obtine recomandari dintr-o tara straina. 

Google Travel Hotels

Cand planifici o calatorie, este esential sa gasesti un loc potrivit in care vei sta. Aici vine in ajutor Google cu recomandari de hoteluri, pensiuni, case de vacanta pentru a te ajuta sa gasesti rapid o cazare. Google cauta in site-uri terte, precum Booking.com, Airbnb.com si iti ofera cele mai bune variante.

Things to do

Serviciul Things to do poate fi accesat din Google Travel sau Google Maps si este o modalitate excelenta de a gasi atractii interesante in orasul pe care urmeaza sa il vizitezi. Google Travel prezinta cele mai importante obiective turistice, cum ar fi monumente, muzee, parcuri de distractie, activitati in aer liber, locuri istorice si altele. 

Ai optiunea de a crea liste in Google Maps si de a adauga locurile preferate pe care vrei sa le vizitezi ulterior. Spre deosebire de alte servicii, ai avantajul de a vedea totul intr-un singur loc. 

Google Flights

Google Flights este un serviciu dedicat cautarii zborurilor spre destinatia aleasa. La inceput este necesar sa introduci locatia dorita si Google te redirectioneaza spre cele mai apropiate aeroporturi. Poti folosi optiuni de filtrare precum: durata zborului, intervalul de pret, premisiunea bagajelor s.a. De asemenea, se poate seta o alerta de pret si o sa fii anuntat daca exista o scadere sau o crestere de pret pe o anumita ruta.

Ecosistemul Google include si aplicatii pe care le folosim des in activitatile noastre si care iti vor fi de ajutor in calatoriile tale. Printre acestea se numara: Google Translate, Google Maps, Google Pay, Google Photos. 

Incepe sa iti planifici mult mai simplu calatoriile si bucura-te de o experienta placuta oriunde vei merge.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook