Fiecare brand are o poveste de spus, o istorie care-i da personalitate si ii contureaza parcursul peste timp. De data aceasta, vom vorbi despre Guangdong Oppo Mobile Telecommunications Corp, cunoscut pentru noi ca simplu Oppo.

Oppo este un producator chinez de telefoane mobile si gadget-uri electronice, avand in portofoliu smartphone-uri, device-uri smart, device-uri audio, baterii externe, aparate Blu-ray si alte produse electronice.

Brandul Oppo a fost inregistrat in China in 2001, dar doar in 2004 a fost lansat. De atunci, s-au extins rapid in mai mult de 40 de tari, ajungand ca in iunie 2016 sa fie cel mai mare producator de telefoane mobile din China. In 2019, era deja cel mai apreciat producator in China si numarul 5 la nivel mondial.

Ce este interesant la Oppo este deschiderea pe care a aratat-o catre lumea sportiva, la nivel global. In iunie 2015, compania a semnat un contract pentru a deveni unul dintre sponsorii oficiali ai FC Barcelona.

In 2016, Oppo a devenit partenerul oficial la nivelul smartphone-urilor, pentru Phillippine Basketball Association. Un an mai tarziu, a castigat licitatia ce i-a permis sa devina sponsorul echipei nationale de cricket din India. In 2019, Oppo a devenit unul dintre sponsorii oficiali ai turneului French Open, dar si pentru Wimbledon, de aceasta data ca prim partener in domeniul smartphone-urilor pe o durata de 5 ani.

Si in domeniul cinematografiei si a jocurilor s-a implicat, sponsorizand unul dintre cele mai cunoscute reality show-uri vietnameze, The Face Vietnam, dar si pentru campionatele de League of Legends.

La capitolul produse, Oppo are o istorie destul de lunga. Productia a inceput in 2005, dar nu cu un telefon asa cum ne-am astepta, ci cu un MP3 player. Abia trei ani mai tarziu a fost lansat primul lor telefon, denumit Smiley Face. In 2009, compania a lansat primul produs in Thailanda, deschizand astfel drumul pentru o expansiune fructuoasa.

In 2011 a luat nastere primul smartphone, denumit simplu Find. Acesta a fost promovat de Leonardo DiCaprio, castigand rapid teren in lumea iubitorilor de tehnologie. Un an mai tarziu, Oppo lansa U701, un telefon cu un design elegant, dar si cu functia revolutionara de infrumusetare in selfie. Si 2013 surprinde placut, cu primul smartphone ce are camera rotativa. Si sistemul de operare propriu ColorOS a fost lansat in acelasi an, urmat de o alta inventie in domeniul performanei: incarcarea ultra rapida VOOC, un an mai tarziu. De aici, lucrurile au avansat si mai puternic, culminand cu lansarea lui Find X, primul smartphone full-screen, in 2018, apoi cu primul telefon 5G disponibil in magazinele europene, in 2019. Si seria Oppo Find X2 a facut senzatie in 2020, datorita ecranului inteligent, insa compania nu s-a oprit aici cu performanta ecranului. In 2020, a prezentat Oppo X 2021, un smartphone concept cu ecran care se ruleaza.

Si in domeniul gadget-urilor sport compania chineza a facut primii pasi, lansand primul smartwatch, Oppo Watch, pe 6 martie 2020.

Datorita inovatiilor pe care le-a adus in domeniu, dar si datorita suportului pe care il ofera lumii sportive, Oppo este un brand despre care se poate vorbi doar de bine.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook