Cu totii stim ca de ceva ani, Samsung a stat in topul brandurilor preferate atat de clientii uzuali, cat si de companiile cu renume. De aceea, e randul sau sa-si spuna povestea, ce incepe in 1 martie 1938, in Taegu, Korea.

Samsung a fost fondat de catre Lee Byung-Chull si a functionat ca un magazin de desfacere pentru taitei si alte bunuri alimentare produse in oras sau in localitatile invecinate, exportandu-le si in cateva regiuni ale Chinei. Dupa razboiul coreean, Lee a extins afacerea si in domeniul textil, cu ideea de a contribui la redresarea tarii dupa razboi. Dupa 1970, compania a extins procesul de prelucrare a textilelor la intreaga linie de productie – de la materiale brute si pana la produsul finit. In aceeasi perioada a luat nastere si subsidiarele: Samsung Heavy Industry, Samsung Shipbuilding si Samsung Precision Company (Samsunt Techwin). De asemenea, perioada a adus si investitii substantiale in domeniul petrochimic.

A intrat in sectorul electronic in 1969, axandu-se initial pe televizoare alb-negru pe care le exportau peste ocean, dar si in domeniul telefoanelor si aparatelor de comunicatii tip FAX. Dupa moartea fondatorului, compania s-a impartit in 5 ramuri, vizand tot mai multe domenii in care sa se dezvolte. Astfel ca in anii 1990, una dintre ramuri a fost desemnata sa construiasca unul dintre cele doua turnuri Petronas din Malaysia, Taipei 101 in Taiwan si Burj Khalifa in UAE. Curand dupa aceea, 10 dintre subsidiare au fost vandute, astfel ca Samsung Group s-a concentrat pe doar trei industrii: electronice, inginerie si chimice. In 1995, Samsung a creat primul sau ecran LCD, iar 10 ani mai tarziu a devenit cel mai bun producator de ecrane LCD, ceea ce a facut ca dupa 10 ani sa se alieze cu Sony in dezvoltarea unor ecrane tot mai performante.

Dezvoltandu-se tot mai larg si mai puternic cu timpul, infiintand departamente de dezvoltare inclusiv in domeniile aeronautic si al telecomunicatiilor, Samsung ajunge ca in anii 2000 sa lanseze seria Galaxy, cea mai indragita serie de telefoane la nivel mondial, mereu in lista celor mai bine vandute.

La fel ca Oppo, si Samsung a ales sa sustina domeniul sportiv, devenind sponsor al Chelsea in 2005 si al jocurilor paralimpice in 2006. Incepand din acelasi an, compania a devenit cel mai bine cotat producator de televizoare.

Incepand din 2010, compania a extins productia si la tablete, astfel luand nastere Galaxy Tab. Din 2013, s-au extins si in zona de sport, dezvoltand primul ceas inteligent – Samsung Galaxy Gear.

Peste timp, au inovat in toate domeniile pe care le-au acoperit – de la televizoare la smartphone-uri, de la tablete la casti, de la gadget-uri pentru sport si pana la accesorii pentru acasa sau masina. Odata cu sarbatorirea a 50 de ani de existenta in 2019, compania a sarbatorit prin lansarea lui Galaxy S10 5G, a lui Galaxy Fold, a oferit publicului continut 8K HDR10+ pe televizoarele proprii si a anuntat prima camera de 108MP dedicata telefoanelor.

Dedicat progresului mondial si a celor mai noi tehnologii, Samsung este si va ramane unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate branduri la nivel global.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook