Prima masina Apple va fi electrica si nu va fi operata de un sofer, ci va fi complet autonoma. Dupa ani de zile de speculatii legata de fabricarea de masini, Apple este aproape de a incheia un contract de parteneriat cu compania sud-coreeana Hyundai-Kia, care detine o fabrica si in West Point, Georgia.

Asa-numita Masina Apple (“Apple Car’), dezvoltata in prezent de o echipa de la Apple urmeaza a fi lansata in 2024, daca parteneriatul dintre compania americana si cea sud-coreeana se va realiza, si nu este destinata publicului larg, ci va fi exclusiv destinata companiilor, mai ales datorita faptului ca este complet autonoma si nu necesita un sofer la volan. Toate aceste lucruri par a fi mai adevarate si ca urmare a achizitiei asupra Drive.ai, un startup care se foloseste de inteligenta artificiala pentru a facilita condusul autonom, fara sofer.

Desi nu se stie cum va arata noua masina Apple, zvonuri de la cei familiari cu planurile spun ca exista cateva aspecte notabile: stim ca aceasta masina nu e destinata sa aiba un sofer si mai stim ca este electrica si atentia se indreapta catre automia redusa si numarul de kilometrii disponibili ramasi pentru deplasare, astfel unii afirma ca, cel putin initial, aceasta masina ar avea ca scop livrarea de mancare si mai vizeaza si companii specializate in taximetria fara sofer.

Aceasta mutare de strategie pentru gigantul american l-ar putea pune in competitie directa cu Tesla, care la momentul actual este lider pe acest segment de piata. Tot de la Tesla, Apple a preluat mai multi angajati in 2018, printre care si Doug Field, fost vicepresedinte al diviziei de inginerie de la Tesla, care in trecut mai lucrase pentru Apple.

Elon Musk a afirmat odata ca a intreprins unele incercari de negocieri cu Apple de a achizitiona Tesla atunci cand era la inceputuri, insa CEO-ul Tim Cook a respins invitatia de a se intalni.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook