De multa vreme se zvoneste despre un sistem de operare pentru smartphone-urile Huawei dupa ce acestia au primit ban de la America pe serviciile Google. Astazi, informatii oficiale au aparut in presa de la CEO-ul Richard Yu pe produse tehnologice de consum care sustine ca in 2021 va fi lansat primul primul smartphone Huawei bazat pe sistemul de operare HarmonyOS.

Conflictul dintre compania chineza si America nu este nici pe departe de incheiere, caci noi reglementari au fost scoase de guvernul american legate de comertul cu chipset-uri care devin indisponibile pentru Huawei, fortandu-i sa caute alt furnizor.

Cu toate acestea, Huawei au lansat deja HarmonyOS pe TV-urile din China, iar compania are in plan crearea unui ecosistem similar cu cel al lui Apple. In acest sens, o multime de device-uri care ruleaza sistemul propriu de operare HarmonyOS sunt asteptate sa fie lansate in curand, incluzand smartwatch-uri, bratari fitness, TV-uri, calculatoare, tablete si alte device-uri IoT.

Cat despre multe asteptata seria Mate 40 care urmeaza sa apara peste cateva luni, Rchard Yu a adaugat ca chipset-ul Kirin 9000 va propulsa noile modele, cel mai probabil Mate 40 fiind ultimul smartphone care va avea integrat Kirin.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook