Voi ati auzit vreodata de compania RED? Stati linistiti, nu va iau la rost. Intai de toate, RED este un producator important pe piata camerelor video. Atat de important, incat produsele dezvoltate de acestia sunt folosite inclusiv la Hollywood. Bineinteles, renumele si calitatea pe care le ofera vin cu un pret destul de piperat, un kit basic (doar camera video) ajungand si la peste 30 de mii de dolari.

Acum ca v-am familiarizat cat de cat cu specificul acestei companii, o sa va spun si care este motivul pentru care v-am introdus in aceasta discutie. Ei bine, RED vrea sa isi faca intrarea pe piata telefoanelor mobile. Cunoscatorii imi vor spune ca nu e nicio noutate aici, insa tocmai am descoperit cateva imagini cu un prototip nefunctional (dummy) si pot sa va spun ca am ramas socat.

Prototipul lansat de acestia este in primul rand foarte butucanos, insa promite modularitate si vine cu o tehnologie noua in ceea ce priveste display-ul. Folosind aceeasi reteta ca in cazul camerelor video, RED va oferi o serie de accesorii de tip snap-on prin intermediul carora performantele telefonului vor putea fii imbunatatite.

Momentan, nu se cunosc accesoriile care vor putea fi montate, insa sper sa fie ceva mai utile decat cele introduse de Motorola in telefonul Moto Z2 Force.

Am lasat la sfarsit noutatea: cei de la RED se lauda cu un display “holographic”, care ar putea reda continut 3D fara a fi nevoie de ochelari speciali. Nici despre aceasta tehnologie nu se cunosc prea multe detalii, insa in cazul in care tehnologia va avea succes, ar putea revolutiona intreaga piata a telefoanelor mobile si nu numai…

Eu unul sunt nerabdator sa vad produsul final, dar voi?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook