Compania americana Qualcomm a dezvaluit publicului Quick Charge 2.0, un upgrade la vechea tehnologie Quick Charge 1.0, tehnologie folosita pentru reincarcarea mai rapida a bateriilor prezente pe mai toate gadgeturile moderne.

Noua tehnologie promite o incarcare a bateriei smartphone-ului sau a laptop-ului tau intr-un timp mai scurt cu pana la 70% fata de o reincarcare cu un adaptor normal. Imbunatatirea fata de versiunea 1.0 este una majora, avand in vedere ca timpul era cu doar 40 % mai scurt.

qualcomm quick charge 2.0 1

Deocamdata, Quick Charge 2.0 va fi lansata clientilor din Japonia multumita operatorului NTTDOCOMO. Acesta va oferi clientilor adaptoare AC compatibile Quick Charge 2.0 in decursul anului care vine, avand in vedere ca orice device echipat cu un processor Snapdragon 800 suporta tehnologia la nivel hardware.

Upgrade-ul nu afecteaza utilizatorii vechii versiuni, putand folosi un adaptor AC Quick-Charge 1.0 pe dispozitivele compatibile Quick Charge 2.0 si invers, noile adaptoare pot fi folosite pe device-uri Quick Charge 1.0 dar la viteze mai mici.

Ramane de vazut cand noile adaptoare AC vor fi lansate in afara Japoniei, Qualcomm declarand ca se concentreaza eforturi in directia aceasta.

 

Sursa: www.qualcomm.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

1 Comentariu

Comments are closed.