Qualcomm a anuntat un nou procesor specializat pentru smartwatch si alte dispozitive ultraportabile. Snapdragon 2100 este un procesor imbunatatit ce va permite aparitia unor smartwatch mai subtiri, usoare si cu o rezistenta mai mare a bateriei.

Sunt doua versiuni a procesorului Snapdragon 2100: “Tethered” si “Connected”.

Tethered este versiunea ce are Bluetooth si Wi-Fi si trebuie conectat la un smartphone pentru a fi utilizat. Connected este versiunea care contine, pe langa suportul pentru Bluetooth si Wi-Fi, un modem LTE integrat si permite utilizarea lui independent de prezenta unui smartphone pentru apeluri telefonice, transfer de date la viteza 4G, ascultare de muzica etc.

Pe langa faptul ca noul cip produs de Qualcomm este mai eficient si mai capabil decat Snapdragon 400, este si mai mic cu 30%. Energia necesara pentru functionare este si ea imbunatatita, fiind cu 25% mai eficient si astfel durata bateriei va fi mai mare sau producatorii vor opta pentru dispozitive mai usoare prin micsorarea acumulatorului.

Datorita dimensiunilor scazute si performantelor imbunatatite, noul cip Snapdragon 2100 va putea fi folosit pe langa smartwatch si la multe accesorii ce vor fi mai usor de purtat, cum ar fi bratari de monitorizare, ceasuri sport, casti bluetooth sau ochelari smart.

Qualcomm a declarat ca Snapdragon 2100 este “o piatra de temelie” pentru o noua platforma de cipset-uri destinate dispozitivelor ultraportabile ce folosesc “Snapdragon Wear”. Primele ceasuri inteligente ce folosesc acest cip sunt deja in productie si putem sa ne asteptam ca urmatorul val de smartwatch sa foloseasca Snapdragon 2100.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook