Anul 2017 are o semnificatie importanta pentru Apple, datorita lansarii noului iPhone care promite un design inedit. Pana acum toate bune si frumoase, insa compania producatoare de procesoare Qualcomm vrea sa puna bete in roate celor de la Apple.

Totul a inceput in luna Ianuarie cand FTC (Federal Trade Commission) a acuzat practicile Qualcomm in legatura cu patentele inregistrate de acestia. La putin timp, Apple a actionat in instanta acete practici care aveau la baza aplicarea unor taxe mult prea mari pentru folosirea patentelor Qualcomm. Din acel moment, producatorul binecunoscutului iPhone a oprit plata acestor taxe.

Dupa cum era de asteptat, cei de la Qualcomm au reactionat si nu oricum. Acestia au ambitii marete, pentru ca au depus un apel la Comisia Internationala pentru Comert ( ITC) prin care doresc blocarea completa a importurilor noului iPhone, pe teritoriul Statelor Unite. Trebuie sa precizam ca aceasta comisie chiar detine puterea de a interzice aceste importuri iar Qualcomm a simtit acest lucru cand ITC a blocat importul unor procesoare la un moment dat in trecut.

Comportamentul celor de la Qualcomm este oarecum nefiresc, pentru ca plangerea inaintata nu prezinta conditii echitabile, conditii care sunt absolut necesare in negocierea licentelor pentru patente. Cu toate acestea, o decizie favorabila pentru Qualcomm ar putea fi dezastruoasa.  Chiar daca decizia ITC ar fi valabila pana in momentul solutionarii acestei “rafuieli”, o intarziere in lansarea noului iPhone ar putea dauna grav actiunilor Apple dar si cifrelor de afaceri.

Tinand cont ca piata din Statele Unite este cea mai valoroasa pentru Apple, decizia Qualcomm este una fireasca. In cazul in care rateaza, Apple are practic la dispozitie intreaga lume, iar interzicerea noului iPhone oricum ar produce daune considerabile.

Cine va castiga, Apple sau Qualcomm? Nu avem de unde stii. Tot ceea ce putem face in momentul de fata este sa asteptam si sa lasam timpul sa ofere un deznodamant.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentSute de aplicatii din Play Store susceptibile la atacuri de tip Open Port
Articolul următorSamsung Galaxy S8+ Review Video
GG – good game sau good geek, ambele i se potrivesc manusa lui Radu. Este intr-o continua fuga dupa nou, iar pentru el mixul perfect pe un smartphone ar fi o combinatie intre Android si iOS. Cand nu testeaza noile device-uri de pe piata, il gasesti mesterind la masina sau implicat in actiuni de voluntariat.