Desi nu a beneficiat de prea multa promovare din partea companiei taiwaneze, Asus Pegasus 2 Plus continua cu succes lansarea de terminale bune. Fiind disponibil la un pret apropiat de Zenfone 2, Pegasus 2 este un smartphone cu conectivitate 4G dual-sim, care ruleaza Android 5.1.1 Lollipop si dispune de o camera foto de 13 megapixeli.
[wptab name=’Design’]
Asus Pegasus 2 Plus este un telefon compact, foarte bine construit care ne lasa impresia unui terminal premium.
Partea frontala a terminalului este dominata de ecranul mare de 5.5 inci, care ocupa aproximativ 72.8% din suprafata acesteia. Asus a ales ca cele trei butoane capacitive situate pana acum sub ecran, cprezente pe  Zenfone, sa fie inglobate in display.
Partea frontala a terminalului mai adaposteste logo-ul Asus, camera frontala de 8Mp, ledul de notificari si difuzorul. Butoanele de volum, precum si cel On/Off au aspect metalic, fiind situate pe marginea din dreapta a dispozitivului.Jack-ul audio este plasat pe partea de sus, iar portul Micro-USB este amplasat in partea de jos a telefonului.Partea din spate nu mai este curbata și dispune de un material moale la atingere care permite telefonului sa se aseze confortabil in mana, avand si o aderenta ridicata pentru a impiedica alunecarea.
Pe partea din spate gasim camera de 13Mp, blitul si un nou logo Asus. Desi da impresia unui terminal unibody, capacul spate este detasabil, permitandu-va accesul la cele doua sloturi SIM si la cardul microSD. Un inconvenient ar fi imposibilitatea de a schimba bateria.
Avand urmatoarele dimensiuni 151.8 x 75.5 x 8.1 mm si cantarind doar 156 de grame, Asus Pegasus 2 este un telefon compact, cu un design ergonomic, elegant si este disponibil in doua variante de culori culori: rose gold si white.
[/wptab]
[wptab name=’Display’]
Acest smartphone beneficiaza de un display de tip IPS capacitive touchscreen de 5.5 inci. Avand o rezolutie FullHD (1080 x 1920 pixeli), Pegasus 2 reuseste sa multumeasca chiar si utilizatorii pretentiosi, oferind culori vii si o densitate destul de mare, de aproximativ 401 ppi.
Datorita ecranului de tip IPS, acest terminal ofera un nivel ridicat al luminozitatii, un contrast bun si culori frumoase. Unghiurile de vizualizare sunt bune, iar vizibilitatea in lumina soarelui este satisfacatoare.
Ecranul ofera un contrast excelent, o luminozitate ridicata (dar nu exagerata) si culori frumoase, cu o saturatie naturala placuta.
Telefonul va ofera posibilitatea de a ajusta nivelul de luminozitate a ecranului sau de a opta pentru modul de luminozitate automata.
[/wptab]
[wptab name=’Software si aplicatii’]
Asus Pegasus 2 ruleaza Android OS, v5.1.1 (Lollipop). Ar fi fost un plus considerabil daca ar fi rulat Marshmallow, insa nu trebuie sa neglijam faptul ca mai sunt flagship-uri ale marilor producatori de telefoane care ruleaza Android 5.0. Peste aceasta versiune de Android, cei de la Asus au implementat interfata ZenUI, o interfata fluida si intuitiva.
In ceea ce priveste numarul de aplicatii instalate, acesta nu impresioneaza, insa gasim totusi aplicatii ca: Clean Master, File Manager, care sunt foarte utile.
Nu gasim in schimb suita de aplicatii Google, cu care ne-am obisnuit pe majoritatea telefoanelor cu Android, insa acestea pot fi descarcate din Play Store.
Doua aplicatii interesante, intalnite pe acest device sunt: MiniMovie si PhotoCollage. MiniMovie este o aplicatie foarte interesanta cu ajutorul careia puteti realiza un colaj video din fotografiile existente in telefon, iar PhotoCollage va permite sa realizati diferite colaje foto care va pot scoate in evidenta latura creativa.
In ceea ce priveste blocare ecranului, acest telefon va ofera multiple posibilitati de a face acest lucru. Astfel, puteti debloca ecranul telefonului prin swipe, puteti introduce un cod PIN sau o parola, puteti desena un model pentru deblocarea acestuia, sau puteti il debloca cu ajutorul mainii.
Pegasus 2 va ofera o multitudine de gesturi care pot fi asociate unor diferite actiuni. Astfel, puteti accesa diferite aplicatii prin desenarea pe ecran a anumitor litere.
[/wptab]
[wptab name=’Performante’]
In ceea ce priveste partea hardware, compania taiwaneza a renuntat la chipsetul Intel, in favoarea unui chipset Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615. Astfel, Pegasus 2 este propulsat de de procesor octa-core, format din doua procesoare Quad-core Cortex-A53.
Nu este un CPU de top, ci mai degraba s-ar situa in segmentul mid range. Bazandu-se pe un GPU Adreno 405, dar si pe un ecran de foarte buna calitate, acest terminal a facut fata cu brio rularii unor jocuri 3D,oferind astfel o experienta gaming de apreciat.
Memoria RAM pe acest telefon are 3GB, iar cea interna 32GB, putand fi extinsa cu un card microSD de pana la 32GB.
In urma testelor de Benchmark, prin aplicatia AnTuTu, acesta a obtinut un scor de 25732 puncte, insa  este foarte departe de flagship-urile altor producatori.In urma rularii aplicatiei Geekbench3, acesta a obtinut scoruri destul de mici, fiind devansat de terminale precum Nexus 5 sau Galaxy S4.
Telefonul vine echipat si cu senzor de proximitate, accelerometru, gyro si compass. Din punct de vedere al conectivitatii, Pegasus 2 beneficiaza de Bluetooth 4.1, HSDPA, WiFi cu posibilitate de WiFi Direct sau Hotspot, conectivitate 4G si NFC.
Terminalul este alimentat de o baterie Li-Ion de 3030 mAh ce-i permite sa reziste fara probleme o zi intreaga, la o utilizare medie.
[/wptab]
[wptab name=’Multimedia’]
Asus Pegasus 2 Plus este echipat cu o camera principala de 13 Mp. Dispune de autofocus, Geo-tagging, dual-LED (dual tone) flash, foarte util in conditii de luminozitate scazuta. Camera secundara de 8 Mp foarte utila in teleconferinte, apeluri video sau selfie-uri. Camera secundara dispune de efecte sau filtre pentru a putea face selfie-uri cat mai reusite. Puteti alege din diferitele moduri de expunere disponibile (Automat, HDR, Smart Cut, Face Smile, Face beauty sau filter effects) .
Puteti seta functionalitatea butomului de volum, astfel il puteti folosi pentru zoom, pentru a fotografia sau filma.Puteti declansa automat aparatul foto doar prin dubla apasare a butonului de volum, lucru foarte util atunci cand doriti sa surprindeti ceva important.
Interfata camerei este una accesibila, foarte usor de utilizat, ce va pune la dispozitie foarte multe moduri de expunere, cum ar fi: Automat, HDR, Super Resolution, Panorama, Night Portrait, Photo Solid, Refocus, Smart Cut, Face Smile).
Pentru pasionatii de fotografii si pentru cei experimentati, Asus va pune la dispozitie modul Manual, care va permite sa va puneti in evidenta cunostintele foto in realizarea celor mai reusite fotografii. Puteti deasemenea seta manual, nivelul de luminozitate, nivelul ISO sau nivelul de alb. Aveti la dispozitie numeroase setari privind modul de inregistrare, de focalizare sau expunere.
Calitatea imaginilor este una buna, mai ales in conditii bune de iluminare. Imaginile au culori frumoase, contrast si luminozitate bune,iar detaliile sunt suficient de bogate.
In ceea ce priveste partea video, telefonul poate filma la o rezolutie de 1080p, cu 30fps, reusind sa redea foarte bine culorile, avand un contrast bun, focalizarea continua este rapida iar sunetul este clar.
Difuzorul este bun, iar sunetul redat este de buna calitate si puternic. Din nou, nu am gasit  inspirata plasarea acestuia pe partea din spate a telefonului, fiind mascat de cele mai multe ori de mana sau deget. Ar fi fost mult mai bine daca era plasat pe partea frontala a telefonului. Se pare ca este o problema pe care cei de la Asus inca nu au rezolvat-o.
[/wptab]
[wptab name=’Concluzii’]
Cu un design compact si elegant, dar si cu precificatii peste clasa sa de pret, Pegasus 2 Plus poate deveni un telefon popular in randul utilizatorilor cu buget redus, datorita acestui bun raport pret-performante de care beneficiaza.
Datorita ecranului sau mare, de 5.5 inci si dispunand de functia dual-SIM, devenita din ce in ce mai apreciata in randul utilizatorilor, aceasta ar putea deveni cu una dintre optiunile utilizatorilor de smatphone-uri dual-sim.
Plusuri:
- Constructie, design elegant si finisaje de buna calitate
- Display de buna calitate
Minusuri:
- Carcasa din plastic
- Pozitionarea neinspirata a difuzorului
[/wptab]
[end_wptabset]