Hey! I am first heading line feel free to change me










[wptab name=’Design ‘]
Unul dintre aspectele pozitive ale acestui telefon il reprezinta designul. Acesta are un aspect destul de simplu dar elegant in acelasi timp, avand un aspect metalic in partea de sub display, spatele fiind dintr-un plastic mat, extrem de calitativ.
In ciuda faptului ca Zenfone 2 este realizat in totalitate din plastic, calitatea constructiei este una foarte buna, foarte solida.
In partea din fata, sub display, sunt asezate cele trei butoane specifice Android: Home, Back si Multitask. Este de remarcat faptul ca Asus a preferat sa nu foloseasca display-ul pentru aceste butoane, in acest fel utilizatorul avand la dispozitie tot timpul intreaga suprafata a ecranului.










In partea de sus, deasupra display-ului se mai gasesc difozorul pentru apeluri si camera frontala.
Asezarea butoanelor fizice ale lui Asus Zenfone 2 copiaza in mare masura modelele LG, diferenta constand in faptul ca Asus a pozitionat doar butoanele de volum in spate, iar butonul On/Off se afla pe muchia superioara. De asemenea, tot pe muchia superioara este pozitionat si portul audio standard, jack de 3.5 mm.
Pe muchia inferioara se mai gaseste doar portul microUSB pentru incaracarea si sincronizarea smartphone-ului.
Partea din spate a telefonului cumulaeaza cele mai multe elemente, avand camera principala de 8 MP, alaturi de un LED flash simplu, butoanele fizice de volum si un difuzor multimedia, in partea de jos. De asemenea tot in spate, se regasesc logo-urile Asus si Intel, precum si numele telefonului: Zenfone.
Chiar daca bateria telefonului nu este accesibila, carcasa acestuia nu este construita pe sistemul unibody, capacul spate fiind detasabil. Sub capac, utilizatorul are acces la portul pentru cartele SIM (de tip micro) dar si la slot-ul microSD, pentru extinderea memoriei.
In pachetul telefonului nu se gasesc decat accesoriile standard, cum ar fi incarcatorul, cablu de date si castile cu fir.
[/wptab]
[wptab name=’Display’]
Asus Zenfone 2 vine cu un display IPS de 5 inch si o rezolutie de 1280×720. Display-ul este destul de mare, insa la prima vedere pare mai mic, din cauza spatiilor destul de mari din jurul acestuia.










Densitate a pixelilor este de 294 ppi, densitate destul de mica in comparatie cu alte modele din gama sa. Acest lucru explica oarecum pozitia de telefon mid-range pe care Asus i-a atribuit-o lui Zenfone 2. Nu se poate compara cu fratele sau mai mare de 5.5 inch care are 403 ppi.
In privinta calitatii, display-ul afiseaza culorile intr-un mod foarte natural, are o claritate buna, iar lumnozitatea este foarte buna in interior. In exterior insa luminozitatea nu este extrordinara, display-ul fiind usor pal.
Per ansamblu, Asus Zenfone 2 se bucura de un display bun, care cu siguranta va multumi orice utilizator, indiferent cat de pretentios ar fi.
[/wptab]
[wptab name=’Performante’]
Zenfone 2 foloseste un procesor Intel Atom Z2560 “Cover Trail+” cu doua nuclee tactate la 1.6 GHz si suport Hyper-Threading, ceea ce inseamna ca sistemul de oprerare il vede ca si pe un procesor quad-core. Procesorul grafic este de tip PowerVR SGX544MP2 GPU de 400MHz.
Memoria RAM este de 2GB iar cea de stocare este de 16 GB (doar 11.1 GB accesibili utilizatorului) cu posibiliatetea extinderii acesteia printr-un card micro SD.
Specificatiile telefonului evident nu sunt de top, acest aspect aratand extrem de clar faptul ca Asus a pozitionat Zenfone 2 in gama mid-range, fara aspiratii de flagship.
.










Referitor la testele sintetice, Zenfone 2 nu rupe gura targului, insa reuseste scoruri destul de bune avand in vedere dotarile tale. Este de remarcat faptul can anumite aplicatii de benchmark (Quadrant) au vazut procesorul dual-core can fiind unul quad-core, datorita Hyper-Threading-ului de care vorbeam mai sus.
Mai jos sunt scorurile obtinute de Zenfone 2 in cateva aplicatii de benchmark:










Spatiul de stocare al telefonului este de 16GB, avand posibilitatea de extindere printr-un card microSD de maxim 64GB.
La capitolul conectivitate, telefonul beneficiaza de conexiune de date LTE, Bluetooth 4.0, WiFi cu posibilitate de WiFi Direct sau Hotspot. Serviciile de localizare sunt acoperite de suportul GPS si GLONASS, in timp ce pentru conectarea la un HDTV, exista doar varianta mirroring, A5 nefiind dotat cu standardele MHL sau SlimPort.
Asus Zenfone 2 vine cu o baterie de 2500mAh, cu o autonomie de functionare surprinzator de mare. In conditii de utilizare destul de intensa, bateria a rezistat fara probleme 2 zile cu o singura incarcare. Timpul de convorbire este de asemenea impresionant, Zenfone 2 rezistand la aproape 30 de ore.
[/wptab]
[wptab name=’Software’]
Asus Zenfone 2 ruleaza ultima versiune de Android, 5.0.1 Lollipop, avand interfata personalizata ZenUI. Este una dintre cele mai bune interfete pe care le-am intalnit la telefoanele Android, fiind extrem de atractiva din punct de vedere vizual. Este de altfel o caracteristica generala a telefoanelor cu Android chinezesti, acelasi lucru putandu-se spune si despre Lenovo sau Huawei.










Un lucru pe care l-am apreciat la aceasta interfata este faptul ca este foarte bine echilibrata intre aspectul vizual si functionalitate. Este o interfata care nu doar arata bine, ci este extrem de intuitiva si usor de folosit. Noua ni s-a parut can este o combinatie intre Sense de la HTC si IOS.
Ecranul principal este unul tipic pentru sistemul Android, avand pana la 5 panouri care se pot personaliza, unul dintre ele fiind setat ca si panou principal.
In privinta aplicatiilor, Zenfone 2 sta foarte bine avand o multime de aplicatii instalate sau pre-instalate. Acestea sunt grupate in foldere separate in functie de specificul lor. Bineinteles ca utilizatorul are acces la o gama larga de aplicatii din Play, insa uneori e bine sa gasesti aplicatii deja instalate pe telefon, mai ales daca sunt si utile.
Mod Kids (Copii) este o optiune pe care am intalnit-o si la alte device-uri si care iti permite sa setezi a parola de acces, astfel incat, odata accesat acest mod, functiile si accesul la aplicatiile telefonului sunt limitate. In acest mod este absolut sigur sa va lasati smartphone-ul la indemana copiilor.










MiniMovie este o aplicatie foarte interesanta cu ajutorul careia puteti realiza un colaj video din fotografiile existente in telefon. Este o aplicatie in genul Magisto, care adauga si o coloana sonora de fundal.










Adnotare rapida este o aplicatie de luat notite, estrem de usor de folosit. Se poate alege scrisul standard sau scrisul de mana. Daca se alege scrisul de mana, ecranul va fi impartit in doua iar tot ceea ce trebuie sa faceti este sa scrieti literele in partea de jos, iar ele vor aparea sus. Indiferent de felul in care sunt scrise, literele se vor alinia perfect in parte de sus a notei.
[/wptab]
[wptab name=’Multimedia’]
Asus Zenfone 2 vine dotat cu o camera principala de 8 MP, LED simplu si filmare FullHD. Camera secundara este de 2MP si este capabila de capturi video HD.
In ceea ce priveste calitatea capturilor, camera principala realizeaza imagini destul de bune, insa nu impresioneaza cu nimic. Imaginile surprind foarte bine detaliile, dar se poate observa si mult zgomot in special la fotografiile facute in interior.










Camera dispune de modul HDR, dar si de panormarae, alaturi de alte setari de autofocus, face detection sau geo-tagging. Modul HDR isi face treaba foarte bine, inbunatatind in mod considerabil calitatea fotografiilor, in comparatie cu modul standard.
Interfata camerei este specifica modelelor Asus, fiind foarte intuitiva si usor de folosit.










In partea dreapta se afla switch-ul foto-video (care functioneaza ca si butoane declansatoare), thumbnail-ul cu ultima fotografie facuta, precum si meniul din care se poate alege unul din cele 13 moduri de fotografiere. Sunt cateva moduri destul de interesante, cum ar fi animatie GIF sau Time rewind, un mod prin care camera captureaza imaginile aflate in obiectiv cu cateva secunde inaintea fotografierii. Este foarte utila atunci cand dorim sa fotografiem un moment inedit si neasteptat, care de multe ori ne scapa.
In partea stanga se afla o bara care contine mai multe optiuni ale camerei. Se pot alege o serie de setari cum ar fi balans de alb, ISO, panorama sau detectare automata a fetei.
Player-ul video propriu folosit de Zenfone 2 este extrem de simplist si ii lipseste o aplicatie dedicata pentru a-l accesa. Se deschide doar in momentul in care se doreste rularea unor fisiere video, direct din galerie.
A reusit sa redea fara probleme MKV-uri, dar fara subtitrare. Nu a redat insa unele video AVI, pe care insa le-am vizionat fara probleme pe un alt player instalat ulterior. Setarile player-ului lipsesc cu desavarsire, iar pentru a putea viziona filme cu siguranta ca trebuie
sa va instalati un player mai bun.
[/wptab]
[wptab name=’Concluzie’]
Per total, asus Zenfone 2 este un terminal destul de bun pe care l-am testat cu mare placere. Chiar daca nu este un smartphone de top, a functionat fara cusur desi a fost folosit extrem de intens. Performantele sale sunt foarte bune pentru un telefon din gama sa iar design-ul si calitatea constructie pot fi considerate punctele forte ale acestui telefon.
Daca luati in considerare achizitionarea unui smartphone de buget, cu performante bune si un design de exceptie, atunci Asus Zenfone 2 poate fi o varianta extrem de atractiva.
Plusuri:
+ designul si constructia excelente
+ memoria RAM de 2GB
+ suport mentru microSD
+conexiune de date LTE
Minusuri:
- procesor dual-core
- lipsa NFC
[/wptab]
[end_wptabset]