Hey! I am first heading line feel free to change me

BlackPhone BP1Elvetientii se pot mandri pentru ca au reusit sa scoata pe piata primul telefon cu platforma de confidentialitate de tip business. Probabil ca se asteapta la un succes similar cu cel al canadienilor de la Blackberry. Terminalul produs este foarte sobru, all-black, fara decoratiuni inutile si fara functii in plus fata de ce ar avea nevoie un om de afaceri. Telefonul este conceput pentru a fi utilizat in conditii de maxima securitate, apelurile si mesajele sunt criptate prin serverul companiei si aplicatiile din Silent Circle.

banner geeks cumpara-01

[wptab name=’Design  ‘]

Negrul defineste telefonul si ii confera un aer de mister inca de la exterior. La prima vedere pare un telefon ieftin, fara prea multe pretentii, fara elemente evidentiate, in afara unei camere foto-video proeminenta. Cu dimensiuni destul de modeste, 141x69x9 mm, BP1 este gandit pentru a fi usor si portabil.

BlackPhone BP1BlackPhone BP1 - 2

banner geeks cumpara-01

 

Dimensiunea display-ului este de 4,7″, intarind inca o data ideea de raport excelent intre portabilitate si utilitate. Partea frontala include o camera pentru apel video sau poza frontala, fiind asezata in dreptul castii si a unui senzor de lumina pentru a echilibra design-ul.

Laterala dreapta are in componenta buton pentru controlul volumului si butonul de pornire/oprire.

[/wptab]

[wptab name=’Display’]

Display-ul are dimensiunea de 4,7″, foloseste tehnologia IPS HD si obtine o rezolutie de 1280×720 p.

BlackPhone BP1 - 3 BlackPhone BP1 - 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

banner geeks cumpara-01

Interfata de lucru este una specifica Android, cu toate personalizarile pe care le poate oferi acesta.
BlackPhone BP1 - 7 BlackPhone BP1 - 9

 

banner geeks cumpara-01

Display-ul este capacitiv multi-touch cu mai mult de 4 puncte de atingere, dar nu este protejat cu sticla securizata, probabil pentru a mentine costul producerii aparatului sub control.

 

[/wptab]

[wptab name=’Performante’]

BP1 este dotat cu un procesor quad-core SoC cu frecventa de 2 GHz. Platforma utilizata este noua NVIDIA Tegra 4i, un produs revolutionar si inovativ, care concureaza cu Qualcomm sau Intel.

Memoria de lucru este de numai 1 GB, dar trebuie avut in vedere ca BP1 nu este un dispozivit destinat gaming-ului, este un dispozitiv business, care va fi folosit in mare parte pentru apeluri sau e-mail.

BlackPhone BP1 - 8

banner geeks cumpara-01

Memoria interna este de 16 GB si posibilitatea de extindere prin slot microSD.

Din punct de vedere al conectivitatii, telefonul dispune de o suita completa si perfomanta, conectivitatea LTE cat. 4 fiind punctul forte al acestuia.

BlackPhone BP1 - 9

banner geeks cumpara-01

Acumulatorul are o capacitate de 2000 mAh, ceea ce face ca BP1 sa treaca cu brio peste pragul de 1 zi de lucru, fara a afecta perfomantele. Totusi, pentru cei care doresc o autonomie mai mare, softul inclus in Privat OS permite limitarea nucleelor procesorului si frecventa de lucru a acestora.

BlackPhone BP1 - 10

banner geeks cumpara-01

Deocamdata, nu exista un benchmark al acestui terminal mobil, in mare parte datorita limitarii de securitate pe care o intalnim la tot pasul.

[/wptab]

[wptab name=’Software’]

Android 4.4.2 KitKat defineste stilul telefonului, insa nu acesta este nucleul. PrivatOS 1.0.5 este sistemul de operare, bazat pe Android KitKat, acesta include un kit intreg de securitate.

Sistemul de securitate permite instalarea a catorva aplicatii bine verificate, dar pentru cei care cauta in special acest terminal, suita de aplicatii va fi suficienta pentru operarea in conditii optime.

BlackPhone BP1 - 11 BlackPhone BP1 - 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

banner geeks cumpara-01

Aplicatiile Silent Circle includ Silent Phone, Silent Text si Silent Contacts, acestea permit securizarea si criptarea informatiilor transmise si primite prin apel, mesaj sau pastrarea contactelor.

Aplicatiile integrate in PrivatOS, Blackphone Firewall, Blackphone Activation Wizard si Blackphone Remote Wipe permit securizarea 100% a dispozitivului si criptarea lui, pentru a nu fi accesat cu scopul compromiterii acestuia.

BlackPhone BP1 - 16 BlackPhone BP1 - 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

banner geeks cumpara-01

Exista si aplicatii 3rd-party pentru acest dispozitiv, preinstalate in sistem, precum Disconnect secure wireless care ofera o solutie VPN wireless, SpiderOak Blackpone Edition ofera stocare online securizata, K-9 Mail Blackphone Edition ofera mail securizat tip enterprise.

Disconnect Search ajuta utilizatorul sa efectueze cautari online securizate, cumparatorul primind 1GB de trafic inclus lunar pentru cautari prin intermediul serverului Disconnect.

[/wptab]

[wptab name=’Multimedia’]

Vedetele multimedia pentru acest telefon sunt camera frontala si secundara cu 8 MP, respectiv 5 MP, filmare full HD si focalizare automata. Instantaneele sunt destul de clare si focalizarea automata se face foarte rapid.

BlackPhone BP1 - 14 BlackPhone BP1 - 15 BlackPhone BP1 - 16

 

 

 

 

 

 

banner geeks cumpara-01

Pe partea de muzica si video, dispunem de aplicatiile instalate initial in sistemul Android.

Radio FM nu este disponibil pe Blackphone BP1, limitand si mai mult inzestrarea acestuia.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Blackphone BP1 se impune foarte bine pe segmentul business prin sistemele de securitate integrata si se dedica in totalitate acestora. Singurele neajunsuri provin de la faptul ca sistemul PrivatOS nu permite instalarea altor aplicatii 3rd-party neautorizate. Pretul de aproximativ 550 euro este unul de entry level pentru segmentul business, astfel atinge si o mica parte din segmentul private.

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook