Hey! I am first heading line feel free to change me
Paleta de culori este limitata la culorile “necesare” unei iesiri in aer liber: negru si camuflaj.
Continutul pachetului: Telefon, incarcator camera si cablu de date.

[wptab name=’Design  ‘]
Designul urmeaza linia modelelor precedente, insa este mult mai sofisticata, avand si elemente cu reprezentare a duritatii. Senzorul camerei foto este imprejmuit de o piulita, marginile laterale sunt facute din material rezistent si cu un ton distinct fata de colturi, totul pentru a face sa reprezinte robustetea si rezistenta. Spatele este fabricat din material aderent cauciucat cu striatii, asemenea anvelopelor utilitare. Marginile mai sunt presarate si cu cateva suruburi decorative pentru a completa imaginea de ansamblu.
Daca privim cu atentie, observam ca S50 este totusi, un dispozitiv de bun gust, nu este incarcat cu prea multe accesorii si detalii inutile.
Dispozitivul este reprezentat prin linii drepte, iar daca privim din fata pare ca o piesa mare luata de pe un excavator. Frontal, avem display-ul cu marimea de 4,7″ flancat de casca si microfon, ambele avand o forma egala, o camera frontala si senzor de lumina. Atat de simplu. Spatele nu iese din tiparul impus de partea frontala si ne indica doar camera foto si un blitz cu LED. In evidenta iese denumirea marcii, inscriptionata cu litere de dimensiuni impresionante, cam 20% din suprafata totala. Deoarece dispozitivul este unul care promite etanseitate pentru lichide si particule de praf, avem trei capacele care acopera mufa jack, slotul SIM si SD, mufa micro-USB.
Dimensiunile nu sunt mari pentru un astfel de dispozitiv, aparent acesta este situat cu mult peste medie. In realitate, masoara doar 144 mm lungime si 77 mm latime, iar grosimea nu depaseste 12,7 mm.
[/wptab]
[wptab name=’Display’]
Ecranul cu dimensiunea de 4,7″ este pozitionat chiar in centrul dispozitivului si faciliteaza accesul pentru fiecare persoana, stangace sau dreptace. Protectia integrata este Corning Gorilla Glass de ultima generatie. Noutatea si deosebirea fata de alte dispozitive din segment este ca se poate utiliza si cu mainile murdare sau ude, iar ecranul ofera feedback.
Rezolutia de 720 x 1280 pixeli aduce o claritate care este mai putin intalnita pe dispozitive de acest gen, claritatea este de 312 pixeli per inch. Culorile nu sunt vii, dar reprezinta cu claritate o imagine si se pot vedea bine si in lumina directa a soarelui. Tehnologia LCD permite o oarecare ajustare a contrastului, insa in parametri destul de limitati.
Dispunerea pe ecran este in varianta 4 coloane a cate 5 randuri de iconite per pagina.
[/wptab]
[wptab name=’Performante’]
Se poate observa o inscriptie subtila in partea de sus a ecranului: “MIL SPEC”, care vine din limba engleza pentru Military Specification, un standard al Departamentului de Aparare al SUA. Acest standard indica pentru un cunoscator ca dispozitivul este capabil sa treaca orice test de anduranta, inclusiv cazaturi pe suprafete dure de la o inaltime de 1,2 metri. Capabilitatea se extinde prin standardul 810G, certificat militar pentru sare, praf, umiditate, ploaie, vibratii, radiatii solare directe, socuri termice si mecanice. Certificarea IP67 garanteaza etanseitate de pana la 1 m adancime, timp de 30 minute.
Procesorul este bazat pe chipset Qualcomm Snapdragon 400, quad-core, frecventa 1,2 GHz face echipa buna cu procesorul grafic Adreno 305 si cei 2 GB RAM.
Memoria de stocare interna este de 8 GB, care se poate completa cu inca un card micro SD de pana la 64 GB.
Testele AnTuTu il plaseaza la coada clasamentului cu doar 18180 puncte.
Punctele forte ale telefonului, putem spune, au fost atinse prin capacitatea de adaptare in orice mediu, plusata de o camera foto de 8 MP cu blitz incorporat, buton special pentru lanterna ce aprinde blitzul instantaneu si este situat intre butoanele de volum.
Acumulatorul de 2630 mAh promite sustinerea productivitatii pana la 16 ore in activitate si un maximum de 792 ore in asteptare. Interesant este faptul ca pentru incarcarea acumulatorului, dispozitivul dispune de functia de incarcare fara fir, bineinteles, accesoriul fiind optional.
Nu lipseste pachetul standard de conectivitate prezent pe orice dispozitiv modern, wi-fi, bluetooth 4.0, GPS asistat si GLONASS (satelit Sputnik), radio FM, micro-USB 2.0, plus conectivitate 4G (Long Term Evolution).
[/wptab]
[wptab name=’Software’]
Telefonul are instalat ultimul sistem de operare compatibil, Android 4.4.2 Kit Kat, sistem care si-a dovedit stabilitatea si fiabilitatea si pe alte dispozitive. Meniul de aplicatii si sertarul de reglaje este comun, aspectul standard fiind preluat de la un launcher tip Nova sau Color OS (interfata lui Oppo Find 7). Desi dispunem de acelasi aranjament ca un sistem Nova comun, reglajele sunt putine si nepersonalizabile in sertarul de sus care permite accesul direct catre functii.
Ce aduce in plus fata de un dispozitiv obisnuit sunt aplicatiile dedicate sportului si iesirilor in aer liber, tracking-ului de animale marine si altele. Printre acestea putem numi Global Shark Tracker, aplicatie dotata cu harti si poze referitoare la locatiile unde se marcheaza speciile. Google Keep este o noua aplicatie care permite notarea ideilor si a notitelor, inclusiv transcriere de note vocale. Se pot face poze la documente, chitante, ulterior se pot gasi cu ajutorul etichetarii prealabile.
Prin intermediul SwiftKey introducerea de text devine foarte simpla si se poate realiza doar prin miscari simple si naturale ale degetului fara a gresi cuvintele. Dictionarul intuitiv in limba materna ajuta la corectarea greselilor de ortografie sau de punctuatie.
Nu pot lispsi din aceasta categorie aplicatiile dedicate CAT, de unde se pot gasi si achizitiona piese, licitatii si inchirieri de utilaje.
In compensarea lipsei de varietate software, CAT ofera cumparatorilor un voucher pentru activarea aplicatiei de GPS Sygic. Acest lucru sterge practic toate neajunsurile in materie de aplicatii, prin includerea unui pachet util pentru oricare utilizator de smartphone.
[/wptab]
[wptab name=’Multimedia’]
La capitolul de fata, camera foto este punctul forte al dispozitivului, cu cei 8 megapixeli (7,7 efectivi) din dotare. Focalizarea are o viteza de reactie medie si se face fara a pune probleme utilizatorului. Meniul de setari este simplu pentru captura foto, avem setare inclusiv pentru HDR, grila pentru regula treimii in fotografiere, temporizator. Softul pentru camera este Google Camera, aplicatie care scoate ce este mai bun din hardware si compenseaza pentru anumite neajunsuri ale lentilei.
Camera secundara este utila pentru videoapeluri, insa calitatea VGA nu permite o claritate foarte buna pentru instantanee de tip selfie.
Captura video se efectueaza la 1080p, fara un stabilizator optic de imagine. Calitatea va fi determinata de stabilitatea cu care se face captura.
Playerul multimedia este integrat si preinstalat, Google Play Music se utilizeaza pentru muzica de pe dispozitiv, iar galeria ofera suportul pentru videoclipuri. Redarea se face fluent, datorita procesorului quad-core si a memoriei de lucru de 2 GB.
Prin intermediul tehnologiei patentate Waves MaxxAudio, CAT promite un sunet cu claritate ridicata, fara interferente sau intreruperi.
[/wptab]
[wptab name=’Concluzii’]
Cat S50 este telefonul robust si rezistent creat pentru a satiface o nisa din segmentul industriei grele si a sporturilor extreme. Acesta este ajutat si de certificarile Departamentului de Aparare al SUA, care l-a testat si il plaseaza cu mult deasupra competitorilor.
Plusuri:
- rezistenta la socuri, particule si umiditate
- acumulator cu autonomie mare
Minusuri:
- pret mare
- lipsa casti handsfree in pachet
[/wptab]
[end_wptabset]