In echipa noastra, telefoanele cu butoane, dedicate seniorilor, sunt vazute rar. Cu toate acestea, astazi vom vorbi despre un astfel de telefon – FYSIC FM7500. Asadar, le recomandam tuturor celor care au accesat acest review sperand ca vor gasi un smartphone de top sau unul best buy de la un producator chinez, sa apese cu incredere butonul “Review” de mai sus. Pentru cei care am ramas, FYSIC FM7500 este un device de la un producator olandez, care face parte dintr-o clasa din ce in ce mai greu de gasit pe piata (telefoane cu butoane, dedicate seniorilor).

Pentru ca nu stiam nimic despre aceasta marca, ne-am documentat si am aflat ca FYSIC este un producator olandez de electronice al carui scop este sa ofere tuturor seniorilor produse utile, de calitate, usor de folosit si adaptate nevoilor lor.

Design

Trebuie sa recunoastem ca entuziasmul cu care am deschis cutia telefonului nu se compara cu nerabdarea de a deschide o cutie a unui smartphone de varf, cum ar fi Huawei P10 sau orice alt flagship din 2017. In pachet am gasit urmatoarele: telefonul, acumulatorul de 800mAh, manualul de utilizare in limba romana, incarcator + cablu, standul de incarcare si o schema A4 color, care explica cum se introduce cartela SIM, cum se porneste si se incarca telefonul.

Cu ce avem de-a face, de fapt? FYSIC FM7500 este un telefon cu butoane de mari dimensuni, vizibile indiferent de dioptrii. Telefonul este foarte usor, are doar 75g si masoara 112 x 52 x 14mm, ideal pentru a putea fi folosit cu o singura mana. Ecranul cu care a fost dotat este unul TFT de 1,8 inch, pe care scrisul este usor de citit. Deasupra ecranului avem un difuzor folosit atat pentru apeluri, cat si pentru a putea asculta radio cand telefonul este pozitionat pe standul de incarcare.

 

Pe laterala dreapta avem doua intrerupatoare: cel de sus activeaza lanterna, iar cel de jos blocheaza / deblocheaza tastatura. Pe laterala stanga avem butoanele de volum, in timp ce in partea de jos este prezenta o mufa microUSB pentru incarcare directa, doi pini pentru incarcare prin stand si microfonul. In partea superioara este pozitionata lanterna si un suport pentru snur. Pe spate avem doar un buton pe care scrie mare SOS, care daca este apasat 3 secunde actioneaza una dintre functiile cele mai importante ale acestui terminal.

Standul de incarcare are un LED care se lumineaza verde in momentul in care punem telefonul pornit in “furca”.

Functii

Mai sus am pomenit despre cateva dintre functiile telefonului. Poate cea mai importanta este functia SOS. Cand telefonul porneste, pe langa solicitarea, de fiecare data, a orei si datei curente, se pot seta pana la 5 numere la care sa se trimita un mesaj SMS predefinit, in caz de urgenta. Pentru a  actiona functia SOS, trebuie apasat butonul timp de 3 secunde, dupa care dispozitivul scoate un sunet asemanator unei sirene de ambulanta si trimite mesajele SMS catre numelere predefinite.

O alta functie, speram noi mai des folosita, este cea de lanterna. Aceasta este practica si usor de folosit, intrerupatorul fiind pozitionat perfect pentru a putea fi actionat cu degetul mare. Nu va asteptati la o lumina foarte puternica, insa este suficienta in caz de urgenta.

In meniul telefonului, la sectiunea Instrumente, mai gasim cateva functii utile precum cea de Calendar, unde este afisat calendarul pentru luna curenta. Daca selectam o data, putem adauga sarcini pentru data respectiva.

Urmatoarea functie, tot la Instrumente, este cea de Alarma – ne permite sa setam pana la 3 alarme cu recurenta dorita.

In acelasi meniu gasim si Calculatorul cu pana la 12 cifre.

Ultima functie din dotarea telefonului se afla si in denumirea acestuia – radio FM. Chiar daca telefonul nu are mufa audio Jack 3.5mm sau casti microUSB in pachet, poate receptiona semnal FM la o calitate decenta cand este pozitionat pe stand. Sunetul este redat prin difuzorul folosit si pentru apeluri, iar volumul acestuia este suficient.

Concluzii

In momentul in care publicul tau tinta are nevoie de un telefon functional, rezistent si adaptat nevoilor seniorilor, incepi sa proiectezi un telefon total diferit fata de unul smart, iar FYSIC au reusit sa isi atinga scopul prin FM7500.

 

Plusuri:

  • Tastatura cu butoane mari;
  • Functia SOS;
  • Standul de incarcare;
  • Autonomie de peste o saptamana in stand-by.

 

Minusuri:

  • Nu rezista scufundarilor accidentale in apa;
  • Calitatea si marimea ecranului.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentRazboiul brevetelor dintre Apple si Nokia a luat sfarsit
Articolul următorAllview a lansat tabletele Viva H1002 LTE și Viva H802 LTE
When nothing goes right, call Cosmin! E calm si relaxat, are mereu raspunsurile pregatite si cateva glume ca sa-ti descreteasca fruntea. Ramane devotat Droidului si daca vrei sa ii starnesti interesul, pune-i in fata un device cu Android Oreo. Ai insa grija sa nu-i trezesti vechea pasiune privind display-urile albastre.