Companiile Google si Amazon sunt intr-o lupta continua pentru a transforma o locuinta oarecare, intr-una smart. Pentru cei care isi doresc o casa inteligenta, atat “Google Home Mini”, cat si “Echo Dot” sunt doua dintre cele mai accesibile variante.

google home miniGoogle Home Mini este un difuzor de dimensiuni mici, care necesita conectare directa la o sursa de curent si conexiune de tip Wi-Fi. Dispozitivul cauta informatii on-line pe care, ulterior, le poate afisa pe smartphone-ul compatibil.

Raspunde la comenzile vocale si este capabil sa participe la o conversatie. Google Home Mini foloseste inteligenta artificiala pentru a intelege intrebarile si task-urile primite, folosind o vasta baza de date Google pentru a oferi informatii relevante.

Daca avem mainile ocupate, putem activa asistentul virtual si sa ii dam comenzi precum: apelarea unei persoane, introducerea in agenda a anumitor intalniri, deschiderea unor aplicatii sau cautarea informatiilor online, fara a fi nevoie sa deschidem noi aceste pagini de internet. De exemplu, daca intrebam “Cand incepe Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia?” sau “Care a fost scorul meciului dintre Romania si Suedia?” asistentul Google ne va da aceste informatii pe loc.

Unul dintre inconvenientele acestui gadget este ca interactiunea verbala se poate realiza doar in anumite limbi, precum: engleza, franceza, spaniola, germana etc. Din pacate, momentan nu are o optiune pentru limba romana, ceea ce il face inaccesibil pentru unele persoane.

Constructie si design

Google Home Mini este un difuzor in forma de sfera turtita. Senzorii sunt acoperiti in partea superioara cu o textura tesuta, iar partea inferioara este construita dintr-un plastic mat. Daca ar fi sa facem o comparatie, am putea spune ca seamana foarte mult cu binecunoscutele “macarons”. In jumatatea inferioara, gasim portul microUSB si comutatorul de activare/ dezactivare a microfonului pentru ascultatea activa. Din pacate, nu vine dotat si cu acumulator, in consecinta trebuie sa avem mereu la dispozitie o sursa de curent.
Pentru o aderenta cat mai buna, indiferent de suprafata, baza este construita dintr-un material cauciucat.

Textura tesuta are rolul de a acoperi senzorii, insa reactioneaza atunci cand atingem difuzorul in anumite zone, mai exact: in partea superioara, pentru reluarea discutiei cu asistentul, iar in partile laterale pentru scaderea sau ridicarea volumului.

Produsul este disponibil in trei variante de culoare – portocaliu, negru sau gri.

Functionalitate

Pentru utilizarea Google Home Mini, mai intai trebuie sa descarcam pe smartphone sau tableta, aplicatia “Google Home”. Atat difuzorul, cat si smartphone-ul/ tableta trebuie conectate la acceasi sursa de wireless. Dupa finalizarea conexiunii dintre cele doua dispozitive, ne putem bucura de interactiunea cu acest asistent.

Datorita acestui asistent, putem sa pornim sau sa oprim Smart TV-ul, sa vizualizam un videoclip de pe YouTube sau un film de pe Netflix, precum si multe altele.

In ceea ce priveste redarea muzicii, nu este cea mai buna varianta, deoarece avem control doar la volum.

Daca avem o locuinta inteligenta, putem sa controlam sistemul de iluminare, incalzirea, prizele, etc. cu ajutorul acestui asistent personal. Exista deja parteneriate intre Google si Philips, Nest, Wemo, Spotify, YouTube, Netflix, iar cu siguranta vor urma si alti parteneri.

Concluzii

Pentru cei care isi doresc un gadget prin care sa isi transforme casa intr-una inteligenta care sa le usureze viata, “Google Home Mini” este una dintre cele mai ieftine variante. Prin simpla interactiune verbala cu acesta, avem posibilitatea sa pornim anumite aparate din casa (Home Cinema, AC, TV), sa ascultam stirile, sa comutam TV-ul pe anumite canale, etc.

Cu alte cuvinte, putem controla aprope intreaga casa doar prin comanda vocala.

Plusuri:
Pret foarte accesibil
Suport Bluetooth
Interactiune verbala

Minusuri:
Calitate audio scazuta
Lipsa meniului in limba romana

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook