HTC face telefoane frumoase, iar asta se vede și din liniile lui Desire 10 Lifestyle. Cu hardware-ul nu stă la fel de bine acest telefon, deși are niște avantaje proprii. Voi ați ales, la sondajul de acum vreo lună, să testez acest telefon din lista disponibilă, iar cei de la EuroGSM mi l-au trimis prompt, așa că iată concluziile mele.

Specificații HTC Desire 10 Lifestyle:

 • ecran 5,5 inchi, 720 x 1280 px, Gorilla Glass
 • chipset Snapdragon 400, 3 GB memorie RAM
 • 32 GB stocare internă și card microSD
 • cameră 13 megapixeli, F2.2, LED flash, filmare Full HD, frontală 5 megapixeli
 • sunet Hi-Res, procesare 192 KHz/24 biți, jack audio, sistem BoomSound
 • wifi b/g/n, microUSB, Bluetooth, GPS, dual-SIM 4G
 • baterie 2700 mAh nedetașabilă
 • Android 6.0.1
 • dimensiuni 156,9 x 76,9 x 7,7 mm, greutate 155 grame

Preț: 1.299 lei la EuroGSM.

AMBALARE ȘI ACCESORII

O cutie albă în care am găsit telefonul, un încărcător de 5 V și 1,5 A la ieșire și un handsfree complet negru, cu căști in-ear rotunde, destul de simple, și un singur buton pe telecomanda cu fir. Cablul este plat, genul care nu se înnoadă singur.

Tot în pachet primești și o curea de prins telefonul de mână, cum n-am mai văzut de multă vreme la telefoane, dar în practică s-ar putea să fie utilă: mulți își scapă telefoanele din mână încercând să facă selfie-uri.

 

Telefonul arată foarte bine în special pe partea din spate, unde culoarea închisă a carcasei din policarbonat este foarte bine asortată cu acele dungi ușor aurii, foarte vizibile, și cu sigla, cu conturul și cu rama camerei foto. Desire 10 Lifestyle arată foarte bine, în opinia mea.

Partea frontală este ceva mai banală. Neagră în totalitate, are un ecran de 5,5 inchi cu cele trei butoane de Android amplasate sub el și iluminate intern cu LED-uri albe.

Acel design reușit de pe spate nu se continuă și pe lateralele telefonului, care parcă au fost gândite de o altă echipă. Butonul on/off, în dreapta, este vizibil și colorat. Butoanele de volum, deasupra sunt, sunt montate la fața muchiei, mult mai dificil de simțit cu degetul și de apăsat.

În partea de sus se află jack-ul audio, în partea de jos un difuzor cu decupaje supradimensionate, portul microUSB și fanta în care legi cureaua de mână. Pe partea stângă este un capac de plastic, pe care-l extragi cu unghia, și sub care găsești sloturile SIM și microSD.

Per total, un aspect reușit al carcasei, arătând că nu trebuie musai să insiști pe rotunjime pentru a da o formă, ci poți folosi chiar linii clare, bine definite, pentru a contura plăcut un telefon.

PERFORMANȚĂ ȘI HARDWARE

După cum probabil v-ați prins deja din preț și specificațiile tehnice, HTC Desire 10 Lifestyle nu excelează la acest capitol. Comparându-l cu alte telefoane, Desire 10 Lifestyle a rămas în urmă, așa că să încep cu avantajele sale.

În primul rând, include un sistem BoomSound, adică telefonul are două difuzoare destul de puternice pe care le poate folosi ca speaker. Primul este cel uzual, de sus, al doilea este pe muchia de jos. Am ascultat ceva muzică de pe YouTube, se aude decent, plăcut urechii, și la un volum mai mare decât ce oferă alte telefoane.

Un alt avantaj, tot pe sunet, este hardware-ul Hi-Res Audio care permite să ascultați muzică în acest format, câtă vreme aveți și căști de calitate bună. Practic, Desire 10 Lifestyle este un telefon bun pentru audiofili, oferind un hardware de calitate în gama medie. Atenție: căștile incluse nu sunt Hi-Res Audio.

Cei 3 GB de memorie RAM au fost o surpriză plăcută, la fel și stocarea internă de 32 GB, neobișnuită pentru un telefon din această gamă.

Ecranul, având rezoluția 720 x 1280 pixeli, pierde din luminozitate atunci când este privit din unghiuri extreme. Luminozitatea maximă nu este una impresionantă oricum.

 

Bateria de 2700 mAh este neașteptat de mică pentru un telefon de 5,5 inchi. De exemplu, pe aceeași diagonală, Samsung S7 Edge include o baterie de 3600 mAh. Ce-i drept, procesorul mai lent și ecranul de rezoluție mai slabă de pe Desire 10 Lifestyle duc spre o autonomie de peste o zi, dar ar fi putut fi “peste două zile”, nu?

Am făcut un benchmark PCMark pentru Android Battery Life, un test care ține telefonul cu ecranul pornit și execută diverse task-uri cu fișiere text, imagini, browsing șamd. Rezultatul a fost 6h și 27 minute, ceea ce nu vă spune multe acum, dar programul de testare este gratuit și puteți compara rezultatul cu telefonul vostru sau cu alte rezultate de pe Internet.

În ce privește procesorul, acest HTC are un Snapdragon 400 (cât are, 3-4 ani de la lansare?) când alte telefoane din aceeași gamă au Snapdragon 625 (de exemplu Asus Zenfone 3 sau Huawei Nova, care includ și ecran Full HD). Rezultatele în teste benchmark au fost următoarele:

 • AnTuTu – 30.797 puncte
 • 3D Mark Slingshot – 58
 • PCMark for Android Work 2.0 – 2640 (un test care simulează diverse activități pe telefon, nu gaming, și pe care-l voi rula și la alte review-uri viitoare)

Scorul este mai mic decât la modelele concurente amintite, care iau punctaj dublu pentru că folosesc procesoare mai rapide.

Camera foto nu m-a impresionat nici ea. Nu are nimic de-a face cu camerele de pe telefoanele HTC high-end, care obțin constant rezultate foarte bune în testele specialiștilor. Cea de pe Lifestyle focalizează mai greu și gândește o secundă după ce execută un HDR.

Rezultatele sunt bune în lumina zilei, unde telefonul surprinde imagini clare și toate culorile par foarte realiste, bine calibrate, exact cum le vede ochiul. În lumină ceva mai slabă, imaginea devine un mic neclară, ca și cum camera ar avea probleme cu microfocalizarea.

În noapte… Desire 10 Lifestyle obține o imagine aproape neagră.

Aici nu sunt multe de spus. Telefonul are o interfață destul de puțin modificată de HTC, care și-a inclus câteva programe și setări suplimentare. Probabil cea mai importantă modificare este Blinkfeed-ul instalat și pe acest telefon, adică un ecran întreg pe care apar știri din diverse domenii alese de tine (foarte multe domenii, unele cu foarte multe subdomenii), într-o interfață asemănătoare cu cea de Flipboard. Mie-mi place un astfel de program, e o metodă bună de a pierde timpul informându-te de diverse lucruri în același timp.

Interfața are și ea aspectele sale misterioase. De exemplu, există un meniu numit Dialer Color, unde singura opțiune este “default”. Or fi uitat să adauge posibilitatea de a modifica acea culoare?

Iată alte screenshoturi:

 

 

CE E BINE CE E RĂU
·         Hardware audio de calitate.

·         Autonomie bună.

·         Aspect plăcut.

·         Hardware depășit.

·         Camera foto mediocră.

CONCLUZIE

Dacă vă interesează doar pentru muzică, acest HTC Desire 10 Lifestyle poate fi o alegere bună. În rest, însă, hardware-ul său este depășit pe toate planurile, iar alte modele concurente din gama sa sunt mai bune pentru aproximativ același preț.

Preț: 1.299 lei la EuroGSM. Vă recomand mai degrabă Asus Zenfone 3Huawei P9 LiteHuawei Nova (care la oferte ajunge la același preț), Asus Zenfone SelfieSamsung Galaxy A5 2016. Puteți citi review-uri pentru majoritatea căutându-le pe site.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook