Dupa doua generatii de smartphone-uri pliabile din seria Mate X care se inchid ca o carte, Huawei a decis ca a venit vremea sa lanseze un nou tip de telefon pliabil pe piata HUAWEI P50 Pocket. Pentru cei care isi aduc aminte, la inceputul anilor 2000 pe piata au fost multe modele de telefoane cu clapeta, multe prinzand popularitate datorita practicalitatii si design-ului. De aceasta data, concurenta este simpla: Samsung cu Z Flip3 sau Motorola Razr 5G. In cele ce urmeaza, o sa vedem cu ce inovatii vine noul smartphone pliabil P50 Pocket.

Design & Unboxing

Ma bucur sa vad ca cei de la Huawei nu si-au schimbat politica, iar telefoanele lor de top vin mereu cu trasaturi noi de design si dotari care atrag clientii. Pe P50 Pocket, Huawei parca l-au tratat ca un accesoriu de lux, avand detalii tip micro sculptura 3D prin care ii scot eleganta in evidenta.

In cutie gasim in prima faza, telefonul in modul deschis, sub care avem o husa pentru protectia lui, cheia pentru tavita SIM / nano SD si incarcatorul super rapid de 40W impreuna cu cablul USB A – C.

Cu siguranta ce va atrage cel mai mult la P50 Pocket este design-ul elegant, dar totusi foarte compact si practic cand este pliat. Cei de la Huawei au folosit linia de design de la fratele P50 Pro (mai multe detalii poti vedea in acest review), dar adaptat pentru un plus de lux. In locul cercului de jos unde se afla camera periscopica la P50 Pro, vedem la P50 Pocket un display rotund foarte practic, atunci cand telefonul este pliat.

Daca punem pe o masa HUAWEI P50 Pocket langa Samsung Z Flip3 si Motorola Razr 5G, modelul chinezilor atrage aproape toate privirile si starneste mult mai mult interes, iar acest lucru spune multe legat de design-ul celor 3 modele.

In momentul in care este pliat, Huawei P50 Pocket seamana cu o cutie de bijuterii destul de subtire, cu o balama metalica foarte solida pe care scrie HUAWEI.

Pe rama metalica vedem butonul de pornire care are si functia de senzor de amprenta, butoanele de volum, tavita pentru cartela nano SIM si cardul nanoSD prin care se poate extinde memoria interna, mufa de incarcare USB C, difuzorul si microfonul.

Display

Atunci cand este pliat, HUAWEI P50 Pocket devine extrem de compact si incape in orice buzunar fara probleme. Cand este deschis, P50 Pocket dezvaluie un ecran impresionant de 6,9inch cu o camera in ecran tip punch hole, aflata sub difuzorul dedicat convorbirilor. Cand telefonul este stins se poate remarca o linie fina in zona centrala a ecranului unde se pliaza, dar acea linie devine complet insesizabila in momentul in care ecranul este pornit.

Ecranul OLED cu rezolutia de 1188x2790pixeli cu o rata de reimprospatare a imaginii de 120Hz ofera o imagine de 1 miliard de culori. Calitatea imaginii afisate este ireprosabila, culorile sunt pline de contrast, iar luminozitatea este suficient de puternica chiar si pentru soarele puternic al diminetii. Fiind un ecran OLED nu putea sa lipseasca si functia always on display prin care se afiseaza pe ecran doar notificarile si ceasul.

Pe ecran, Huawei au aplicat o folie de protectie, iar daca ne aducem aminte de problemele pe care le-a avut Samsung cu ecranul lui Galaxy Fold, nu recomand ca acea folie sa fie dezlipita de pe ecran.

Performanta & Conectivitate

Sub clapeta lui HUAWEI P50 Pocket gasim un chipset Qualcomm Snapdragon 888 care a fost dotat pe cele mai puternice telefoane din 2021, la care, conform restrictiilor primite de Huawei a fost dezactivata reteaua 5G. Practic vedem un octa-core format din 1*Cortex-X1@2.84 GHz + 3*Cortex-A78@2.42 GHz + 4*Cortex-A55@1.8 GHz, iar pe partea grafica un chip Adreno 660.

Versiunea testata a avut 256GB memorie de stocare si 8GB de memorie RAM, iar pentru cei care au nevoie de mai mult spatiu de stocare o versiune de 512GB si 12GB memorie RAM, sau personal recomand utilizarea unui card NM (nanoSD) pentru extinderea memoriei.

La capitolul conectivitate, dupa cum spuneam P50 Pocket se poate conecta la reteaua 4G (5G fiind dezactivat), dar compenseaza cu WiFi 6 si Bluetooth 5.2, NFC si incarcare wireless (reversibila la 5W).

Bateria de 4000mAh este suficienta pentru o zi destul de plina, dar spre deosebire de concurenta, unde viteza de incarcare este un „fast charging” de 15W, cei de la Huawei chiar ofera viteze rapide de incarcare. Cu incarcatorul de 40W inclus in pachet, P50 Pocket se incarca de la 0 la 50% in doar cateva minute.

Rezultatele obtinute in testele sintetice nu sunt cele mai bune pentru un Snapdragon 888, dar luand in considerare ca chip-ul a fost optimizat sa nu se supraincalzeasca, cele 501K puncte obtinute in Antutu reflecta un rezultat foarte bun.

In utilizarea zilnica, telefonul s-a comportat exemplar, fara sacadari in folosirea aplicatiilor sau chiar a jocurilor.

HUAWEI P50 Pocket ruleaza EMUI 12 care are la baza sistemul de operare Android fara GMS, dar Huawei au depus eforturi mari pentru a oferi in App Gallery aproape toate aplicatiile de care ai putea avea nevoie: Bolt, Revolut, BT Pay, CamScanner, Booking, Opera, aplicatiile de la Microsoft si multe altele.

Camera

Incepand cu seria P10, chinezii de la Huawei s-au remarcat prin camerele cu care au dotat telefoanele de top, iar acum, dupa aproape 5 ani putem spune in continuare ca pe flagship-urile Huawei gasim un sistem performant de camere.

Camera principala este formata dintr-un modul de 3 camere: 40MP pentru fotografii normale (unghi larg), 13MP pentru fotografii cu unghi foarte larg de 120° si inca una de 32MP.

Camera din interior (nu o pot numi camera pentru selfi-uri deoarece si camera principala se poate folosi cel putin la fel de bine pentru selfie) este de 10,7MP si precum cea principala, poate filma la rezolutia 4K cu 60 de cadre sau in FullHD la 240 de cadre pe secunda.

Revenind la partea foto, imaginile obtinute sunt de la foarte bune la excelente. Unicul punct in care P50 Pocket nu exceleaza este in fotografiile cu zoom. Zoom-ul maxim pe care il putem folosi fara sa pierdem foarte mult din calitatea imaginii, este 5x, fiind suficient in majoritatea cazurilor. In rest, pot sa spun ca am fost placut surprins de imaginile in modul portret sau care se focalizeaza pe un obiect in planul apropiat.

Surpriza si mai mare am avut-o la fotografiile facute in conditii de luminozitate foarte scazuta. Incepand de la timpul de sub 1 secunda pentru fotografiere, pana la imaginile obtinute de parca ar fi fost realizate in lumina medie spre mare. Mai mult, in inturneric a reusit sa surprinda foarte multe detalii. Practic, unicul rol util al blitz-ului din modulul camerelor de pe spate este de lanterna.

Concluzii

HUAWEI P50 Pocket este un telefon gandit sa atraga toate privirile, reusind cu forma sa pliabila sa imbine aspectul cu performanele de top, iar camerele foto vor multumi utilizatorul in orice moment.

 

Pro

Contra

Design care atrage toate privirile Limitarea conexiunii la 4G
Camera foto Lipsa certificarii IP
Ecran OLED superb la 120Hz
Selfie-uri cu camera principala

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook