Watch GT 3 Pro ocupa cel mai nou loc in divizia de smartwatch-uri de la HUAWEI, un domeniu caruia compania ii ofera interes sporit pentru a extinde ecosistemul sau de produse din afara smartphone-urilor. Daca anul trecut s-au vandut peste 120 milioane de smartwatch-uri, fiind anul cel mai bun din istorie pentru divizia de wearable, HUAWEI a preluat o buna parte din aceste vanzari cu 10 milioane de unitati vandute, dovada ca modelele lor sunt apreciate si larg utilizate de consumatori.

Constructie & design

In cutia eleganta a lui GT 3 Pro 46mm, in afara de smartwatch, am gasit suportul de incarcare wireless si mai multe articole, precum ghidul de utilizare, informatii de siguranta si cardul de garantie, dar si o curea mai micuta care te ajuta sa prelungesti sau sa scurtezi cureaua ceasului.

HUAWEI Watch GT 3 Pro este identic la design cu Watch 3 Pro, cel din urma un model mai smart datorita magazinului propriu de aplicatii. Varianta prezentata in acest review este destinata in special barbatilor, cu o dimensiune de 46mm si constructie din titan, combina in mod reusit design-ul premium impreuna cu cel classy, sofisticat, de o eleganta deosebita, al carui aliaj folosit promite o mare rezistenta in timp.

Constructia este din sticla de safir care acopera display-ul OLED compusa din bratara de titan si capacul de ceramica, acestea fiind cele mai bune materiale pentru realizarea de smartwatch-uri. Modelul de 46mm este unul mare, cu un ecran de 1.43 inchi si o rezolutie de 466 x 466 pixeli. Acesta ofera protectie la apa si praf cu ajutorul certificarii IP68, putand fi tinut la adancime de pana la 5 metri pentru 30 minute.

Hardware & software

Watch GT 3 Pro ruleaza sistemul de operare Harmony OS 2.0, ca majoritatea dispozitivelor de purtat de la HUAWEI. Totusi, in cazul de fata, sistemul a fost adaptat ca sa suporte mai multe functionalitati. Avem de a face cu o serie noua de capacitati de monitorizare atat a sanatatii, cat si a sportului. Pe partea de sanatate exista posibilitatea de testare EKG direct cu ceasul prin mentinerea degetului apasat pe coroana digitala pana se incheie procesul. Desi nu este inca certificata oficial aceasta functie, HUAWEI a confirmat ca asteapta certificarea oficiala pentru a fi ceasul ca un dispozitiv medical recunoscut de autoritati.

La nivelul sportului, a fost adaugat tracker-ul pentru golf si scufundari, fiind  integrata harta aferenta despre terenuri oficiale. Mai mult de atat, ceasul detecteaza in mod automat pana la 100 de tipuri de sport si este capabil sa monitorizeze saturatia de oxigen din sange, temperatura corporala cu ajutorul senzorului dedicat. Are integrat senzori de puls, de temperatura si poate monitoriza calitatea somnului de peste noapte in mod automat.

HUAWEI a devenit apreciat si pentru autonomia ridicata a bateriei, iar modelul de fata nu face nici el exceptie intrucat promite o autonomie de pana la doua saptamani in conditii de utilizare normala, incluzand apeluri audio, GPS si activitati sportive – acestea se inregistreaza in aplicatia de fitness HUAWEI Health. Daca optezi pentru varianta Pro din ceramica, durata de viata a bateriei scade pana la 7 zile. Nu pot garanta pentru aceasta durata a autonomiei, insa testand mai multa vreme modele anterioare de la HUAWEI am descoperit ca numerele sunt reale si am incredere in specificatiile producatorului.

Concluzie

Nu exista multe ceasuri disponibile la ora actuala care sa imbine la fel de bine eleganta materialelor precum o face HUAWEI GT 3 Pro, la care se adauga si sticla de safir menita sa protejeze ecranul. Modelul acesta ofera o multime de functionalitati, insa ceea ce-l diferentiaza de majoritatea modelelor este data de autonomia bateriei si design-ul maiestuos lucrat.

Daca esti in cautarea unui smartwatch care promite performanta si eleganta intr-un singur device, atunci HUAWEI Watch GT 3 Pro este alegere potrivita.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook