[wptab name=’Generalități’]

Se pare că firma Koreană nu se lasă mai prejos în războiul tot mai acerb pentru suprematia gadgeturilor mobile. Pe lângă parteneriatul cu cei de la Google pentru modelul Nexus, au lansat în cadrul expoziției IFA 2013  un smartphone cu un design îndrăzneț si inovator ce poartă denumirea de Lg G2. Este un telefon care impresionează prin originalitate estetica propunand o noua amplasare a butoanelor lock/unlock și volume +/- . Nici perfomanțele hardware cât și software nu se lasa mai prejos, fiind la cel mai inalt nivel.

Dacă până acum un telefon Lg era preferat in special pentru pretul scazut de achiziție, observam în că prin acest model compania si-a schimbat strategia de marketing și pune accent pe inovație și performanță.

[/wptab]

[wptab name=’Design’]

In construcția telefonului s-au folosit materiale de cea mai buna. Ca si structurare ergonomica a elementelor functionale, pe partea frontală observăm un display impresionant care acoperă aproape toată suprafața telefonului. După datele publicate este vorba de un display de 5,2 inchi despre care compania declara că are dimensiunea optima pentru ca terminalul sa fie manevrat cu o singură mână. Display-ul este acoperit cu o sticlă rezistenta la socuri si zgarieturi – Corning Gorilla. Butoanele sensitive sunt integrate în partea inferioară a  ecranului. LG G2 detine o cameră frontală de 2.1 megapixeli capabilă să filmeze la o claritate de 1080p, si un led de semnalizare care se aprinde pe culori in functie de notificarile primate(apel ratat, mesaj  și notificări ale aplicațiilor)

În partea spate, avem un capac nedetașabil din plastic lucios texturat foarte placut la atingere. Telefonul este comercializat în 2 culori – alb și negru. De regula este preferată culoarea albă pentru faptul că nu se observă amprentele. Tot în această zonă mai găsim și o cameră de 13 megapixeli, un LED flash  precum si revoluționarea amplasare a butoanelor de lock/unlock și volum +/-.

Pe partea superioară a telefonului avem amplasat al 2-lea microfon dar și emițătorul IR pentru controlul de la distanță a altor dispozitive.

În partea inferioară a telefonului avem microfonul principal, difuzorul , un port audio jack de 3,5 mm dar și un port micro USB.

Marginea dreapta nu dispune de nici un buton sau funcții iar pe partea stângă a telefonului avem amplasat slotul micro-sim.

[/wptab]

[wptab name=’Display’]

Cum am menționat și mai sus, display-ul este unul nou de 5,2 inchi True HD-IPS + LCD cu touchscreen capacitiv  de 16 milioane de culori, multitouch. Acesta reușește să redea imagini la o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli  (~424 densitatea pixelilor). Reprezintă unul dintre atuurile principale ale acestui model și impresionează de la prima aprindere.

Pentru cei nemulțumiți de amplasarea butonului lock/unlock pe capacul din spate, exista si varianta deblocarii direct de pe display care are încorporat un senzor special pt deblocarea aparatului. Utilizatorul trebuie doar să apese de 2 ori cu degetul pe suprafața ecranului și acesta se va aprinde/stinge.

Luminozitatea acestui ecran este superioara tuturor modelelor precedente din gama telefoanelor LG. Intensitatea luminii face față și în zilele cele mai însorite zile ajutata de sonzorul de autoreglare.

 

Display test

50% brightness

100% brightness

Black, cd/m2 White, cd/m2 Contrast ratio Black, cd/m2 White, cd/m2 Contrast ratio
LG G2 0.10 149 1522 0.45 667 1495
LG Optimus G Pro 0.41 611 1489
LG Optimus G 0.14 197 1445 0.33 417 1438
  

[/wptab]

[wptab name=’Software’]

Telefonul vine preinstalat cu Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean) prin urmare vorbim despre un telefon care ne oferă libertate de exprimare și marea majoritate a aplicațiilor gratuit.

Vine cu o serie de aplicații preinstalate foarte utile

  • Quick Remote – o aplicație foarte ușor de folosit și cu un grad de utilizare ridicat. Această aplicație îți permite să controlezi aparatele electronice pe care le ai în casă cu ajutorul telefonului.Personal am folosit această aplicație de fiecare dată când am avut ocazia.
  • Quick Translator – aplicație folosită pentru traduceri. Cu ea putem traduce prin viu grai, prin tastarea cuvântului sau pe cale vizuală fixând camera în dreptul cuvântului pe care vrem să îl traducem. Din păcate această aplicație nu dispune de limba română, dar are în componență cele mai vorbite limbi de pe Pământ.
  • Life Square – aplicații cu rol de jurnal , foarte asemănătoare cu time life-ul de pe facebook , dar mai complexă deoarece memorează și apeluri, sms-uri , fișiere , etc. 
  • Safety Care, aplicație pentru singuranță, aceasta are rolul de a trimite sms-uri persoanelor selectate de tine în momentul în care telefonul este inactiv pentru o perioadă mai mare de timp sau în cazul în care acesta este pierdut. 

O altă schimbare realizată de cei de la Lg, este la codul de siguranță de care dispune sistemul Android în momentul deblocării. Aici mă refer la  celebrul mod de doblocare prin unirea anumitor puncte. Tema generica LG G2 dispune de 9 picuri care se sparg în momentul formarii modelul pentru deblocare.

Bineinteles dacă nu avem selectat un model pentru deblocare, imaginea de glisare telefonul va afișa un peisaj în funcție de condițiile meteo nori,picuri,soare.

[/wptab]

[wptab name=’Performanțe’]

Lg G2 vine echipat cu un procesor Quad-core 2.26 GHz Krait 400, un chipset Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, un procesor grafic Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 și senzori Accelerometru, giroscop, proximitate, compass.  Are în componență și semnal 4G.

Telefonul dispune de 2 versiuni de memorie internă 16GB și 32 Gb fără posibilitatea de a atașa un card de memorie, ambele versiuni fiind echipate cu o memorie RAM de 2GB.

Dispune de o baterie uluitoare de 3000 mAh care poate rezista până la 900h în stand by și  17 ore și 30 de minute în timpul vorbirii. Mai precis la o utilizare moderată internet,jocuri,mesaje și vorbit la telefon telefonul rezistă 2 zile încărcat, iar la o utilizare excesivă a celor antemenționate telefonul rezistă aproximativ o zi.

Testat cu ajutorul programului Quadrant, G2 reușește să obțină următorul punctaj:

[/wptab]

[wptab name=’Multimedia’]

Camera – G2 vine echipat cu 2 camere una frontală de 2.1 Megapixeli și o camera spate uluitoare de 13 Megapixeli, care reșește să captureze fotografii la o rezoluție maximă de 4160 x 3120 și să filmeze 1080p cu 60 fps.

Interfața camerei a fost revizuită de către cei de la Lg, la acest model dispunem în partea inferioară a telefonului imagini in miniatur pentru un acces facil la  folderul cu pozele effectuate, de butonul de shot/reg și de funcția de comutare de pe modul video/camera.În partea superioară a ecranului avem icoanele pentru Setări, Mod, Comutare de pe camera spate pe camera frontală și setările pentru bliț. Pentru zoom se glisează ușor cu 2 degete pe suprafața ecranului în exterior pentru zoom+ și în interior pentru zoom -.

Deține un pachet de conexiuni complet :

  • Smartshare o conexiune care îți permite controlarea altor dispozitive multimedia prin intermediul telefonul mobil
  • Wi-fi și funcția de Hostspot
  • Bluetooth 4.0
  • NFC, conectivitate cu ajutorul căreia poți trimite mesaje ,fișiere ,memo-uri ,date din calendar ,contacte ,etc. către un alt dispozitiv cu această funcție.

Playerul muzical telefonul vine cu o serie de ringtonuri special create de cei de la Vienna Boys si oferă o experiență audio plăcută atât în difuzor cât și în căști. Sunetul este cristalin și destul de puternic, mentinandu-se la fel atât la volum mediu cât și la volum maxim.

Playerul video este şi el bine pus la punct, redă fara probleme cele mai întâlnite formaturi video la calitate FullHD 1080p si reuşeşte să te lase complet surprins la capitolul claritate, asta şi datorită displayului performant.

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

LG G2 este un telefon care reușește sa impresioneze, concurand fara probleme cu vedetele acestui segment high-end, Iphone 5S si Galaxy S4. Este foarte bine construit , robust , elegant și extrem de placut atât la atingere cât și la manevrare.

 

Plusuri

Display de ultima generaţie
Preţ acceptabil
Componente hardware şi software performante
Baterie cu o autonomie mare
Cameră de 13mp
Un pachet de senzori foarte utili

Minusuri

Fara loc pentru card micro SD
Construcţie din plastic
Amplasarea butoanelor în spatele telefonului este extrem de incomodă în momentul în care doreşti sa faci un screenshot

 

[/wptab]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook